Maite Esteve
Maite Esteve, directora de la Fundació Catalunya Cultura.

Oberta la convocatòria del Premi Empresa Cultura 2023

Es poden presentar candidatures fins al 24 de setembre

La nova edició del Premi Empresa Cultura, impulsat per la Fundació Catalunya Cultura, escalfa motors. La convocatòria per presentar candidatures està oberta des d’aquest dilluns i s’allargarà fins al 24 de setembre. L’any passat l’empresa guanyadora va ser Abacus Cooperativa pel “seu compromís i contribució en el foment i suport a la producció cinematogràfica, l’art, la divulgació històrica i l’educació”.

Des de fa quatre anys, la Fundació Catalunya Cultura atorga aquest guardó “amb la voluntat de reconèixer i visibilitzar el foment i suport de la cultura per part del món empresarial en l’àmbit de Catalunya”. La convocatòria està pensada per premiar empreses que destaquin “per la seva capacitat transformadora, el seu grau d’impacte, la seva innovació, entre altres, tant a nivell del seu propi personal com del seu entorn”.

“El Premi Empresa Cultura té com a objectius: promoure que les empreses fomentin la cultura a través d’iniciatives, programes o accions tant individuals com col·lectives; motivar a les empreses a propiciar iniciatives culturals entre els seus treballadors i entorn de proximitat; i evidenciar les relacions entre les empreses, la cultura i el territori”, remarquen des de la Fundació Catalunya Cultura.

Per poder participar, l’empresa que desitgi optar al premi ha de presentar la seva candidatura omplint un formulari que es pot trobar a la pàgina web de la fundació. També caldrà adjuntar una memòria explicativa de la iniciativa cultural que desenvolupa.

En aquesta edició, el jurat està format pel soci de KPMG Manel Blanco, el director artístic del Festival de Perelada, Oriol Aguilà; la presidenta de la Fundació Ared, Judit Mascó; el gestor cultural i escriptor Fèlix Riera i el director general d’Abacus, Oriol Soler, guanyador de l’edició anterior. En les dues primeres convocatòries, les empreses guanyadores van ser el Grup AgriEnergia (2020) i Marc Martí (2021).

El lliurament del premi tindrà lloc a La Nit de l’Empresa i la Cultura el pròxim 17 d’octubre. La gala se celebrarà al Teatre Romea.