Káktos Botanical Society
El nou espai del Káktos Botanical Society, al carrer Borrell 147 de Barcelona.

Obre Káktos Botanical Society, una cocteleria d’autor pels amants de les plantes

Els creadors de l'exitós BUS Terraza del Fòrum ideen un nou local amb la col·laboració de Casa Protea on consumir originals còctels botànics i poder deixar les teves plantes per tal que te les cuidin quan marxes de vacances

Aquells que vulguin reconnectar amb la seva essència més naturalista ja tenen un nou lloc per anar: la Káktos Botanical Society, instal·lada al carrer Borrell 147, entre Diputació i Gran Via. Després de l’èxit amb BUS Terraza, Pablo Vilaplana i Esteve Almirall obren aquest espai dissenyat amb la col·laboració de Casa Protea. Aquesta nova cocteleria ofereix begudes clàssiques i còctels d’autor amb “líquids d’origen vegetal” que prometen transportar els seus consumidors als boscos tropicals de l’Amazones, els camps de lavanda de França, el Parc Hitsujiyama del Japó o el jardí de geranis de l’àvia.

En aquest espai híbrid i minimalista, que al seu torn funciona com hotel de plantes on deixar les teves torratxes quan marxes de vacances, i com un mercat ocasional, es podran degustar còctels amb licors infusionats amb cultius de brots verticals proporcionats per FramBrots. El nou oasis dona la benvinguda als seus socis de manera gratuïta i només demana un únic requisit; compartir la passió per la naturalesa. Així, Káktos Botanical Society s’erigeix en el retorn als orígens, reivindicant el líquid i el refugi natural dins d’una jungla d’asfalt. “Es tracta d’acostar la botànica a l’estil de vida urbà amb un caràcter festiu i d’oci”, explica Marcos Fernández, mànager i gestor d’espais per actes del local i desenvolupat com a coordinador de gastronomia.

Dins dels esdeveniments mensuals que tindran lloc dins l’establiment, s’oferirà un curs de cocteleria botànica de la mà d’Andrea Laruso, experta en ciències de les herbes. A més, el primer cap de setmana de cada mes es celebrarà un flea market de plantes on podran participar tant els propietaris de negocis botànics com els particulars. Ander Villarejo, artista musical, acompanyarà la vetllada amb melodies immersives de les onades i vibracions de les plantes.

La senzillesa exquisida de la cocteleria 

Al Káktos Botanical Society, els socis poden gaudir dels còctels clàssics per 13€ i els còctels d’autor per 12€. Entre ells, s’ofereixen especialitats com ara el Gin infusionat amb curri o Vodka banyat en mostassa, mel de farigola, cítrics i bombolles. La cocteleria també ofereix dues opcions de còctels sense alcohol; el còctel Vulgaris —elaborat amb nabius, alfàbrega, aranja i vinagre balsàmic— i el Carota —que conté taronja, pastanaga, gingebre i àloe vera—.

Marcos Fernández creant sabors propis mitjançant el contingut infusionat dels còctels.

“El còctel que ha tingut més èxit fins al moment és el Gin infusionat amb curri”, afirma el cocteler Fernández. Aquesta beguda porta una infusió de curri, cúrcuma i herba de llimona infusionada amb un xarop casolà de coco, licor de flor elèctrica i soda. ”Aquesta barreja és molt exòtica i al seu torn conté ingredients familiars que ja s’han vist en altres formes com per exemple en el menjar tailandès. El resultat és un sabor molt diferent i la gent que el prova, en la majoria dels casos, el repeteix”, afegeix.

Pel pica-pica, la carta ofereix especialitats com el Wasabi Satibum, que són uns pèsols verds torrats recoberts de wasabi, o pels més clàssics, unes xips de patates. Destaca el sandvitx de tomàquet confitat amb mozzarella, olives i oli d’alfàbrega com a resultat de la col·laboració amb The Sandwich Club de Barcelona. ”Les nostres expectatives es basen a continuar creixent i que la gent ens continuï coneixent. Volem seguir sorprenent, innovant la carta i acostant la botànica a l’estil de vida de les persones, plantant la llavor de la curiositat”, expressa Fernández.

Begudes clàssiques i còctels d’autor al costat de la carta del Káktos Botanical Society.