On seràs durant l’eclipsi total de Lluna?

Amb telescopis instal·lats a la plaça de la Ciència i amb el suport de pantalles, CosmoCaixa Barcelona ofereix fer un seguiment d'un dels fenòmens astronòmics més espectaculars de l’any, l'eclipsi total de lluna

Aquest divendres 27 de juliol de 2018 es podrà gaudir a simple cop d’ull d’un dels fenòmens astronòmics més sorprenents de l’any, un eclipsi total de Lluna. El podrem seguir des del balcó de casa, el terrat potser, un parc o la platja. Són bones opcions.

També podem optar, si som a Barcelona, per atansar-nos al CosmoCaixa on experts i aficionats ens explicaran tot el que té relació amb aquest fenomen astronòmic. Podrem observar la Lluna a través de telescopis i veure l’esdeveniment projectat en una pantalla gran. L’eclipsi pràcticament coincideix amb una oposició de Mart molt favorable (Mart i el Sol se situen en punts oposats del cel), i el planeta vermell es veurà lleugerament més gros. Amb l’equip adequat, tot apunta que es podran fer bones seqüències fotogràfiques de tot l’esdeveniment. Una situació immillorable!

L’ingrés del disc de la Lluna en el con d’ombra de la Terra tindrà lloc a les 20 h 24 min (hora civil), amb la Lluna encara per sota de l’horitzó. La fase de totalitat tindrà lloc entre les 21 h 30 min i les 23 h 12 min, i la de parcialitat es prolongarà fins a les 0 h 19 min del dia 28 de juliol.

Imatge destacada:  Fases de l’eclipsi lunar. Foto de Jake Hills