Oracle
El regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el ministre de Sanitat, José Manuel Miñones; i directius d'Oracle com Albert Triola i Travis Dalton.

Oracle instal·la a Barcelona un centre europeu per a la seva divisió de salut

El 'hub' donarà suport 24 hores als clients de la multinacional involucrats en processos de modernització i digitalització del sistema sanitari

Barcelona reafirma el seu lideratge al sector de la salut i les ciències de la vida. El gegant tecnològic nord-americà Oracle ha inaugurat aquest divendres a la capital catalana un centre de referència europeu especialitzat a atendre els seus clients en l’àmbit del sector sanitari. El nou Oracle Health Support Hub disposa inicialment d’un equip de més de 60 persones i s’uneix a altres centres similars que la divisió de salut de la multinacional té repartits pel món.

Segons la companyia, les noves instal·lacions permetran oferir “un servei de suport complet i escalonat per ajudar els clients a resoldre els seus problemes més complexos amb coneixements tècnics i automatització avançada”. Oracle destaca que aquest hub es dirigeix als clients europeus involucrats en processos de modernització del sistema sanitari i adopció de noves tecnologies que permetin millorar els resultats i l’atenció als pacients. El hub prestarà ajuda en el disseny de sistemes que permetin complir amb les estrictes normatives de protecció de dades, a més de revisar els sistemes i les aplicacions d’aquests clients per prevenir incidents. S’oferirà una atenció de 24 hores els set dies de la setmana per reduir el temps de recuperació en casos d’incidència.

“El nostre objectiu és accelerar les noves innovacions i connectar l’ecosistema sanitari per millorar l’experiència de pacients i proveïdors i afegir valor des del malalt fins als serveis administratius”, ha afirmat Travis Dalton, vicepresident executiu i director general d’Oracle Health durant l’acte d’inauguració, on ha assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el ministre de Sanitat, José Manuel Miñones; i el tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls. “Amb la creació d’aquest nou European Support Hub podem satisfer millor les canviants necessitats dels nostres clients actuals i futurs, que segueixen digitalitzant els seus sistemes per millorar la qualitat dels seus pacients i el seu personal”, ha afegit l’executiu.

Pere Aragonès ha celebrat “el compromís d’Oracle amb Catalunya” i ha destacat que el nou centre “contribuirà a obrir noves oportunitats de col·laboració i de benestar i prosperitat per a tota la ciutadania”. “Ens enorgulleix que Catalunya sigui un dels ecosistemes més dinàmics i amb més potencial en recerca, innovació i tecnologia a l’àmbit de salut d’Europa”, ha remarcat.

Per part seva, el ministre Miñones ha subratllat la importància del procés de digitalització del sector sanitari. “La pandèmia ens va mostrar la importància que tenen les dades a la presa de decisions en salut pública. Una realitat que ens ha portat a apostar per una Estratègia de Salut Digital, a la qual estem destinant més de 800 milions d’euros des del 2021″. “La instal·lació a Espanya d’un hub com el d’Oracle és tota una oportunitat per a la creació d’ocupació d’alta especialització i l’establiment d’un ecosistema d’innovació digital en salut que, sens dubte, és una estupenda notícia”, ha afegit.

“Estem consolidant una aliança que ens assegurarà que la innovació, la ciència i la salut siguin protagonistes destacats del present i del futur de Barcelona, tant mitjançant l’impuls del sector públic com mitjançant les inversions del sector privat, amb centres com aquest, on som avui. Una ciutat amb més ciència i més salut és igual a una societat amb més i millors oportunitats per a tothom”, ha dit Jordi Valls.