Nueva operación de financiación de Paack, empresa de logística para e-commerce con sede en Barcelona y fundada en 2016 Paack
L'equip directiu de l'empresa amb seu a Barcelona.

Paack tanca una altra ronda i eleva a 300 milions els recursos aixecats des del 2016

L'empresa de transport i paqueteria per al sector del comerç electrònic ha captat 45 milions d'euros, en una operació liderada pel fons francès Infravia Growth i per BBVA

Nova operació de finançament de Paack, empresa de logística per a e-commerce amb seu a Barcelona i fundada el 2016 per Fernando Benito, Victor Obrados, Xavier Rosales i Suraj Shirvankar. La companyia ha anunciat aquest dilluns el tancament d’una ronda de finançament de 45 milions liderada pel fons francès Infravia Growth, que ja havia invertit anteriorment en la startup. D’aquesta xifra, 30 milions entren a l’empresa com a capital social i els 15 milions restants en forma de deute facilitat per BBVA Spark, la unitat de negoci per a empreses tecnològiques del banc presidit per Carlos Torres, que també ha donat suport a la companyia amb línies de circulant.

Amb aquesta operació, Paack ha aixecat des del seu naixement un total de 300 milions d’euros, recursos que li han permès obrir mercat a Espanya, França, Itàlia i Portugal i superar el 2022 els 100 milions d’euros de facturació. Paack és una de les empreses de l’ecosistema emprenedor barceloní cridada a ser un dels propers unicornsstartups valorades en més de mil milions d’euros—. L’última gran ronda, de sèrie D, es va tancar el gener del 2022, quan va captar de cop 200 milions en una operació liderada per un dels fons tecnològics més grans del món, SoftBank Vision Fund. Entre els accionistes de Paack també hi ha First Bridge Ventures, Endeavor Catalyst, Unbound, Bregal Milestone, Kibo Ventures, Big Sud Ventures, Bonsai, RPS Ventures, Fuse Partners, Rider Global i Castel Capital, entre d’altres.

Paack serà el líder europeu en matèria de lliuraments sostenibles de comerç electrònic en els propers anys; estem encantats de continuar donant suport a la companyia i al seu equip gestor”, ha destacat Guillaume Santamaría, soci fundador d’Infravia Growth. “Paack està demostrant que és possible transformar una indústria tradicional recolzant-se en l’ús de la tecnologia i la descarbonització de l’economia, una estratègia que està completament alineada amb la del BBVA”, ha abundat Roberto Albaladejo, responsable de BBVA Spark.

Després d’aquesta ronda de finançament, l’objectiu de Paack és continuar reforçant la seva posició al mercat del lliurament de paqueteria procedent de les compres online, així com invertir en innovació de producte i ampliar la seva cobertura de distribució per tot Europa amb el propòsit de ser la primera empresa a garantir el 100% de lliuraments amb zero emissions a tot Europa.

“Estem molt agraïts amb el nostre equip i amb el suport dels nostres inversors. Ens queden moltes coses per millorar, però tenim una oportunitat real de liderar el mercat europeu de paqueteria per a e-commerce en matèria de sostenibilitat i conveniència”, ha assegurat Fernando Benito, conseller delegat i cofundador de Paack. La prioritat de la firma és aconseguir ser rendible a tots els països on opera.

L’empresa compta amb més de 150 clients internacionals, inclosos 17 dels 20 majors retailers de comerç electrònic a Espanya, entre els quals hi ha Amazon, Apple, Inditex, AliExpress, Nike i Nespresso.

Fa uns quants dies, BBVA Spark també va tancar un acord de finançament de fins a 20 milions d’euros amb Payflow, la fintech barcelonina especialitzada en salari sota demanda i retribució flexible. Amb aquesta línia de finançament, Payflow superarà els 32 milions d’euros en rondes d’inversió i deute. La firma permet als empleats d’una empresa accés instantani al salari corresponent als dies treballats que porta en aquell mes.