Parlem Oficines
Oficines de Parlem Telecom, al carrer Badajoz, al districte tecnològic del 22@.

Parlem obté finançament addicional per sis milions d’Inveready

Destinarà els recursos a la compra de noves companyies, després d'adquisicions recents com les d'Infoself i Ecolium Energia

Parlem Telecom ha signat un acord de finançament per un valor de sis milions d’euros amb la gestora d’actius de capital risc Inveready. La companyia destinarà els recursos a noves adquisicions corporatives que li permetin augmentar la seva presència al mercat català i posicionar-se com a grup de telecomunicacions de referència, així com a seguir captant clients i augmentar la facturació.

Recentment, la companyia liderada per Ernest Pérez-Mas ha comprat empreses com la gironina Infoself, especialitzada a proporcionar serveis de telecomunicacions, connectivitat, ciberseguretat i solucions al núvol a empreses, o la valenciana Ecolium Energia, centrada en la gestió de projectes d’energia verda i autoconsum fotovoltaic. Les operadores Octel i Bucle, Tecno-so i Sonnet van ser altres incorporacions que va fer en l’últim exercici, així com va llançar Aproop Telecom, una nova operadora per al mercat valencià.

L’acord amb Inveready s’ha dut a terme mitjançant l’emissió d’obligacions convertibles, a un preu de 7 euros per acció. Els socis de Parlem el poden ampliar fins als set milions d’euros.

No és la primera vegada que Parlem recorre a Inveready. Fa poc més d’un any, Parlem va emetre un bo convertible per valor de tres milions d’euros per finançar l’expansió territorial amb l’obertura de botigues a tot Catalunya. Inveready va liderar la subscripció del bo de la mà d’altres inversors principals de Parlem. Amb aquests recursos, també es contemplava l’adquisició de petites empreses.

Aquesta operació va ser l’antesala a la seva arribada al BME Growth, operació que el mes vinent celebrarà el seu primer any. El creixement que va registrar durant el 2021 es va traduir en duplicar la facturació fins a una xifra de 36,7 milions d’euros, amb un increment del 95% respecte al negoci del 2020 (18,8 milions d’euros), i en triplicar la del 2019, quan va ingressar 10,9 milions d’euros.

L’últim exercici, el resultat brut d’explotació va arribar a 1,31 milions d’euros. No obstant això,  l’augment de costos per la seva sortida a borsa —comptabilitzat en uns 600.000 euros—, l’increment de personal i les amortitzacions per la integració de les esmentades companyies, han saldat el balanç del grup amb unes pèrdues de 3,5 milions d’euros.

Durant el 2021, Parlem va arribar a les 153.000 línies actives, el que suposa un augment del 85% respecte a l’any anterior (83.000 línies actives), i va consolidar una xarxa de 19 botigues d’atenció directa al públic repartides per Catalunya.