Pere Navarro i Blanca Sorigué a la presentació de BNEW 2021.
Pere Navarro i Blanca Sorigué a la presentació de BNEW 2021.

BNEW supera ja els 12.000 assistents registrats

La Barcelona New Economy Week, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), es posiciona com un referent internacional entre els professionals d’alt nivell

La segona edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha superat, amb 12.000 assistents registrats fins ara, la xifra de participació de l’any passat i es posiciona com un referent internacional entre els professionals d’alt nivell, segons es desprèn de les dades del registre d’inscripció, que també mostren que hi haurà més de 1.000 startups.

A una setmana vista de la seva celebració, entre el 5 i el 8 d’octubre, BNEW manté la seva aposta per un esdeveniment híbrid multisectorial B2B de referència de la nova economia, amb els continguts presentats per 800 speakers que desenvoluparan 200 sessions d’anàlisi sobre 10 àrees de debat. Les temàtiques transversals seran Sostenibilitat, Ciència, Mobilitat, Talent, Ciutat, Logística, Immobiliària, Comerç Electrònic, Indústria Digital i Zones Econòmiques.

“La nova economia ha evidenciat com d’important és la connexió entre diferents sectors econòmics per abordar el futur, tal i com es va posar de manifest en els pitjors moment de la pandèmia del coronavirus”, ha destacat en roda de premsa la directora general del Consorci de la Zona Franca, Blanca Sorigué. En aquest sentit, ha accentuat que molts participants estan buscant oportunitats de negoci dins de la plataforma digital de BNEW des de començaments de setembre quan es va obrir el registre d’inscripcions.

En aquesta segona edició, BNEW arriba al 50% d’internacionalitat, ja que comptarà amb assistents de 145 països diferents. La major participació prové d’Espanya, Veneçuela i Colòmbia, reforçant així el fort posicionament del CZFB i els esdeveniments que organitza a Llatinoamèrica. D’altra banda, el 50% dels speakers de BNEW seran dones, aconseguint una paritat real.

Navarro: “Les noves tecnologies y la digitalització ens donen l’oportunitat de crear nous espais de negoci des de Barcelona”

Per la seva part, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha posat en valor el paper que desenvolupa BNEW per transformar Barcelona en la capital mundial de la nova economia. “Les noves tecnologies y la digitalització ens donen l’oportunitat de crear nous espais de negoci des de Barcelona, una ciutat atractiva, dinàmica, que ofereix moltes oportunitats però que ha d’alimentar-se dia a dia, no es pot viure només d’herències”, ha manifestat.

Imatge de l’acte de clausura de BNEW 2020.

Navarro ha assenyalat que “la nova economia evoluciona a un ritme trepidant i amb BNEW volem no només analitzar els reptes que presenta per a cada sector, sinó anticipar-nos per a estar preparats per a les oportunitats que sorgiran d’aquesta transformació. En l’esdeveniment hem incorporat temes tan innovadors com la mobilitat aèria a les nostres ciutats o com oferir una experiència omnicanal i hiper-personalitzada a través de la realitat augmentada i virtual”.   Navarro també ha volgut destacar que “després de les festes de la Mercè, BNEW és l’esdeveniment que se celebra en més espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona”. De fet, en aquest edició les sessions del programa de BNEW tindran lloc a l’Estació de França, La Pedrera, Movistar Centre, Casa Seat, Roca Barcelona Gallery i La Boqueria.

Amb la celebració de BNEW, a més d’ajudar a Barcelona a posicionar-se com a capital mundial de la nova economia, el CZFB genera 200 llocs de treball directes i 700 indirectes, contribuint a la vegada a l’economia local.