Pere Navarro pren possessió com a nou delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca

Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Pere Navarro i Morera (Terrassa, 23 de desembre de 1959) ha accedit al càrrec després d’una dilatada trajectòria en la qual destaca la seva experiència com alcalde de Terrassa, com a primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) entre 2011 i 2014, i com a diputat al Parlament i president del grup parlamentari per aquesta formació.

Pere Navarro ha pres possessió com a nou delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, començant una nova etapa corporativa al front de l’entitat pública barcelonina.

Navarro va ser nomenat el passat divendres 29 de juny i substitueix en el càrrec de delegat i president executiu de l’ens públic Jordi Cornet, mentre que la presidència del plenari institucional recau en l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau.

Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Pere Navarro i Morera (Terrassa, 23 de desembre de 1959 ha accedit al càrrec després d’una dilatada trajectòria  en la qual destaca la seva experiència com alcalde de Terrassa, com a primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) entre 2011 i 2014, i com a diputat al Parlament i president del grup parlamentari per aquesta formació.

En l’àmbit privat, la seva experiència professional s’ha centrat en una matèria que sempre l’ha apassionat, la direcció estratègica de planificació territorial i el desenvolupament urbà, un àmbit l’interès del qual combina amb la seva sensibilitat en matèria social i  la seva preocupació per la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

Membre fundador de la Joventut Socialista a Terrassa (Barcelona), aviat va destacar en accions de solidaritat social i va accedir a àrees de responsabilitat en el PSC i en el consistori terrassenc (1987), fins a accedir l’any 2002  a la seva alcaldia, càrrec d’alcalde en la tercera ciutat de Catalunya en nombre d’habitants que va ostentar durant 10 anys després de revalidar en les eleccions de 2003, 2007 i 2011.

El 2012 va ser nomenat per la fundació britànica City Majors com un dels 98 millors alcaldes del món, juntament amb l’alcalde de Bilbao Iñaki Azkuna. Com a credencials per la nominació hi havia accions com el seu lideratge per al primer pacte municipal anticrisi d’Espanya (2009), l’impuls del parc Científic-Tecnològic Orbital 40 (2010), la signatura del pacte local per la cultura (2011) i la creació de la primera oficina de mediació hipotecària per evitar desnonaments (2012).

El compromís polític de Pere Navarro l’ha dut a ostentar activitats en ens socials vinculats a la ajuda als refugiats (2005-2011 Fundació Acsar), a l’atenció als discapacitats (2007-2011 Reial Patronat sobre Discapacitat) a l’aplicació de les Tecnologíes de la Informació (president de Localret 2006-2011) i a la Comissió Nacional d’Administració Local (2007-2011), així com altres activitats vinculades a la activitat municipalista.

Navarro va augmentar la seva rellevància pública l’any 2012  al ser nominat candidat del PSC a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 25 de novembre, candidatura que va seguir a la seva designació com a primer secretari del PSC (2011-2014), estant escollit més tard membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE (2014-2016). En el PSOE, va impulsar l’acord federalista de reforma de la Constitució denominat Acord de Granada (juliol 2013).  Al Parlament de Catalunya, va ser president del grup socialista i secretari primer de la mesa, així com impulsor de les activitats del consell assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (CAPCIT).

En l’àmbit privat, ha exercit la seva expertise en matèria urbana com a director de desenvolupament estratègic de l’empresa consultora IdenCity (2017-2018), especialitzada en la planificació estratègica de ciutats i territoris en matèria d’innovació, competitivitat, sostenibilitat i qualitat social.