Salón Piscina&Wellness de Barcelona
Expositor del saló Piscina&Wellness, que se celebrarà a Fira de Barcelona del 27 al 30 de novembre.

Piscina&Wellness centra la seva edició més internacional en la sostenibilitat

El saló sobre piscines i benestar organitzat per Fira de Barcelona tindrà lloc del 27 al 30 de novembre amb un rècord d'internacionalitat, en una edició que omplirà per primera vegada les piscines amb aigua de mar

El recinte Gran Via de Fira de Barcelona es convertirà del 27 al 30 de novembre en el major aparador mundial del mercat de les piscines i del benestar, que reunirà 360 expositors de 30 països. Instal·lacions, solucions i tecnologies més sostenibles, saludables i experiencials s’exposaran al llarg dels més de 40.000 metres quadrats que ocuparà el saló Piscina&Wellness, que ha augmentat un 54% la seva superfície comercial respecte a l’anterior edició, celebrada l’any 2021. 

Les principals empreses del sector participaran en el saló, organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Associació Espanyola de Professionals del Sector de la Piscina (Asofap). Inclourà companyies tant nacionals com internacionals, que exposaran productes per a piscines tant d’ús residencial com públic, i també equipaments, instal·lacions i accessoris de l’àmbit del benestar, l’spa i el fitness, així com de la decoració d’exteriors. 

Exhibiran aquests productes i solucions en una edició que ha registrat un rècord d’internacionalitat: el 68% d’empreses i marques són d’àmbit internacional. El motiu? Espanya és el quart país del món i el segon d’Europa que compta amb un major nombre de piscines: té més de 1,3 milions. Així, el mercat espanyol és clau per a fabricants i distribuïdors internacionals, que connecten amb la demanda a través del saló barceloní. Per darrere d’Espanya, els països amb més representació en el saló són la Xina, França, Turquia, Itàlia, Països Baixos, Estats Units, Regne Unit, Portugal, Bèlgica i Alemanya. Entre els expositors figuren firmes líders en el sector, com són Fluidra, Hayward, Fairland, Productos QP, Emaux, Aquavia Spa, Eurospas i PHNX. També Superior Wellness, CGT Alkor, Fix a Leak, Action Park Waterscapes, ATH – BWT, Espa, Construcciones Condal, Rosa Gres, Grupo Baeza, Ercros, Renolit i Basecrete, a més de Gresmanc, Iber Coverpool, Inffinitty, Superior Wellness, Hisom, K7 Rekker, Lifestylegarden, Lightpro i Visendum.

Estalviar energia, reduir el consum d’aigua i digitalitzar el manteniment de la piscina són alguns dels objectius que estan marcant tendència en el sector

Independentment del seu origen, els sectors més representats en el saló seran el de la construcció de piscines; el wellness-spa; revestiments, depuració amb bombes i filtres, i tractament d’aigua. També s’exposaran instal·lacions aquàtiques recreatives, cobertes, il·luminació i mobiliari per a exterior, entre molts elements que conformen l’àmbit de les piscines i el wellness. Tots tindran en comú un vector transversal: la sostenibilitat i la reducció de la petjada ambiental. 

Tant és així, que el saló compta enguany amb una novetat: totes les piscines i spas exposats s’ompliran amb aigua de mar tractada. Consisteix en una alternativa sostenible que promou una companyia que ocupa a persones amb discapacitat i que extreu l’aigua del mar sense danyar el medi ambient ni interferir en altres activitats marítimes. Aquesta aigua de mar tractada i vitalitzada té una vida útil de sis anys, també la del saló: quan acabi l’esdeveniment, els prop de 400 metres cúbics que ompliran les piscines de la fira es recol·lectaran i es reutilitzaran en instal·lacions aquàtiques o en basses d’extinció d’incendis.

Aquesta no serà l’única mesura amb la qual el saló busca reduir el seu impacte ambiental. Per a compensar les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle associades a l’organització de l’esdeveniment i el desplaçament i participació dels ponents, el saló finançarà la plantació de més de 1.000 arbres en diversos projectes de reforestació. Coordinats per Tree Nation, es plantaran arbres a Bolívia, Perú, Brasil, Tailàndia, l’Índia, Portugal, i també a Espanya. A més, l’esdeveniment utilitzarà moqueta reciclada i retornarà materials a proveïdors perquè tinguin una segona vida, entre altres mesures.

Salón Piscina&Wellness
Expositor al saló Piscina&Wellness, a l’edició de 2021.

Les millors solucions sostenibles i connectades dels expositors es concentraran en l’àrea Innovation Zone, i optaran als Premis Piscina&Wellness Barcelona. Més d’una vintena de propostes s’han inclòs en aquesta selecció, que inclou productes com un robot intel·ligent per a eliminar residus que funciona amb energia solar; un spa domèstic per a cinc persones amb gandules integrades; bombes de piscina més silencioses i eficients, i purificadors d’aigua que redueixen fins a un 85% l’ús de productes químics. Estalviar energia, reduir el consum d’aigua i digitalitzar el manteniment de la piscina són alguns dels objectius que estan marcant tendència.

Piscines amb rol social 

El saló acollirà per primera vegada un esdeveniment per a promoure el debat sobre el rol de les piscines i la seva contribució als reptes socials i mediambientals a escala global. La Pool Horizons Summit es farà ressò de projectes de transformació social amb la piscina com a element central. Sota la pregunta de si una piscina pot contribuir a transformar una comunitat, han promogut aquesta jornada les multinacionals del sector Fluidra, Hayward i Pentair, amb la col·laboració del saló i d’associacions empresarials europees i estatunidenques.

El summit abordarà casos d’èxit com reconvertir contenidors de transport marítim en centres de natació portàtil per aprendre a nedar a Sudràfrica

La trobada tindrà lloc el 28 de novembre i comptarà amb una dotzena de ponents, entre ells els directors generals de les empreses impulsores: Bruce Brooks (Fluidra), Kevin Holleran (Hayward) i Jerome Pedretti (Pentair). La trobada abordarà també quatre casos d’èxit: una piscina flotant que permetrà als ciutadans de Nova York banyar-se al Hudson filtrant l’aigua a través de les seves parets; la modernització de les piscines públiques de París; la transformació de contenidors de transport marítim en centres de natació portàtils a Sud-àfrica per a aprendre a nedar, i el paper social que van tenir les piscines per a acabar amb la segregació social a Amèrica.

Un pavelló reconvertit en spa

El saló inclourà de nou el centre de benestar Wellness Experience, que exhibirà novetats en equipaments, productes, solucions i tractaments. El pavelló del recinte de Gran Via oferirà 500 metres quadrats d’spa, que inclourà les diferents estances habituals d’aquests establiments, des de la recepció i sala d’espera fins a saunes i piscines d’hidromassatge. L’edició d’enguany comptarà amb una novetat: una experiència immersiva dins d’un entorn virtual, mitjançant la qual els visitants podran traslladar-se a unes termes romanes, un spa de gel i una platja tropical.

Salón Piscina&Wellness
Productes exposats al saló Piscina&Wellness.

La Wellness Experience oferirà també demostracions i tallers de disciplines com la fisioteràpia aquàtica, mindfulness, relaxació, ioga termal, sonoterapia a l’aigua i tècniques de respiració. A més, es duran a terme tractaments com massatges a base de productes naturals com olis aromàtics, microalgues, cèl·lules mare i el conegut com a botox vegà.

Un saló amb jardí

Una altra àrea del saló trasllada al visitant a un fingit exterior. La Outdoor Living Experience mostrarà mobiliari, accessoris, decoració i serveis de paisatgisme per al disseny dels exteriors en els quals se situen la piscines. El showroom comptarà amb una trentena d’expositors en 500 metres quadrats, que recrearan un jardí que incorporarà les últimes tendències en disseny.

La Outdoor Living Experience del saló Piscina&Wellness.

Aquest pretès jardí acollirà unes jornades organitzades per l’Associació Espanyola de Paisatgistes el 29 i 30 de novembre. Participaran ponents com l’arquitecta Ana Esteve (Aeland); José Luis Romeu Lamaignere (IP Enginyers Paisatgistes i IP Garden), Inés Martínez de Albornoz (Buena Planta), Enric Sancho (Cultidelta), Sergi Abellán Sanfélix (Estudi Az) i els paisatgistes Joanma Roig, Isabel Alguacil i Belén Mutlló. Dins de les jornades, s’abordaran nous paradigmes del paisatgisme i l’impacte del canvi climàtic en el disseny de projectes. Tot això en un saló que reunirà representants de tota la cadena valor del sector de les piscines i el benestar.

 

Tags from the story