Manel Sort
EL FUNDADOR DE GAMES FOR A LIVING (G4AL), MANEL SORT.

La plataforma de videojocs ‘blockchain’ G4AL capta 1,2 milions

L'empresa liderada per Manel Sort, exresponsable de King a Barcelona, ​​llançarà el mes de juny Elemental Raiders

Games for a Living (G4AL), plataforma desenvolupadora de videojocs amb tecnologia blockchain, ha aixecat 1,2 milions d’euros de finançament en una ronda pre-seed. El finançament l’han liderat els fons de capital risc Inveready i Bonsai Partners, a més de diversos business angels del sector. També n’ha format part Nuclio, la incubadora liderada per l’emprenedor i inversor Carlos Blanco.

L’empresa llançarà el proper mes de juny Elemental Raiders, el seu primer videojoc de rol, acció i estratègia, que permet als jugadors lluitar amb una gran varietat de personatges en combats per torns, i que facilita als usuaris guanyar criptotokens i Non-Fungible Tokens (NFTs) mentre juguen.

Fundada per Manel Sort, el creador de l’estudi de King a Barcelona —la firma responsable del desenvolupament de Candy Crush—, G4AL també treballa als videojocs Millionaire Wars, que incorporarà joies en format NFT, i World War II Meta, un joc de cartes intercanviables dins un metavers ambientat a la Segona Guerra Mundial.

L’equip fundador de la plataforma el completen Javier León, director d’Art que va ser nominat a un premi Emmy i ha estat inclòs a la llista dels 200 millors artistes digitals del món (segons Lürzer Archive’s) pels seus dissenys en 3D; Christian Gascons, COO, director tècnic i extreballador de Blizzard Entertainment, i Marc Tormo, director de Disseny que també va ser a la companyia americana.

A més de crear i publicar videojocs, G4AL contribuirà al desenvolupament del sector dels jocs blockchain, amb el llançament a mitjans d’any d’un motor de videojocs dirigit a desenvolupadors. “No només llançarem videojocs per als jugadors, sinó que també oferirem un motor de videojocs basat en la nostra tecnologia a desenvolupadors externs per portar els seus productes a la blockchain, mantenint la seva qualitat, ja que al mercat ningú no està oferint els recursos adequats”, assegura Manel Sort.