Primavera Sound
Assistents al Primavera Sound. © Gaelle Beri

El Primavera Sound es compromet amb Barcelona fins al 2027

El festival començarà l'any que ve una nova etapa, amb un cap de setmana a la capital catalana i un altre a Madrid

Gairebé un milió d’assistents han passat per la primera edició postpandèmica del Primavera Sound i la del seu 20è aniversari, donant per inaugurat el calendari de festivals a la ciutat. Nick Cave, Gorillaz, Dua Lipa, The Strokes, The National, Tame Impala, Phoenix i Lorde han estat algunes de les estrelles internacionals que han passat pels seus escenaris, en els quals també s’han deixat veure artistes locals com Manel, Rigoberta Bandini, Amaia, Bad Gyal, María José Llergo i Antònia Font, sumant a més de 500 bandes durant 12 dies. “Una edició absolutament històrica en tots els sentits”, resumeix l’organització. Malgrat les polèmiques i les crítiques a les administracions locals, els seus codirectors, Gabi Ruiz i Alfonso Lanza, han anunciat que signaran un contracte per seguir a la capital catalana fins a l’any 2027. “Som un festival de Barcelona”, ha remarcat Ruiz. 

La seva permanència al Parc del Fòrum durant els pròxims cinc anys es combinarà amb la seva arribada a Madrid, repetint l’edició doble d’enguany, però dividint-la en dues seus a partir d’ara. Així, el Primavera Sound tornarà a Barcelona de l’1 al 3 de juny de 2023, per a després marxar del 8 al 10 de juny a Arganda del Rey.

L‘organització ha descartat rotundament repetir una edició únicament barcelonina com la d’enguany i ha insistit en la bona rebuda que han tingut a Madrid, així com en les possibilitats que ofereix la Ciudad del Rock d’Arganda del Rey, dissenyada específicament per acollir festivals i amb una capacitat de 110.000 persones, per sobre de la mitjana de les 77.000 que els han visitat aquest any.

Sobre els problemes que hi ha hagut en aquesta edició, amb llargues cues i aglomeracions, el Primavera Sound ha demanat una setmana més de muntatge per evitar-los, mantenint les dates al juny, tenint en compte el calendari de contractació de les bandes estatunidenques. Malgrat els problemes amb l’Ajuntament de Barcelona, Ruiz ha agraït la implicació per trobar solucions de la seva alcaldessa, Ada Colau, qui es va reunir amb l’organització el primer dia del festival. També han reclamat més col·laboració per part de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Aquesta edició del Primavera Sound ha deixat 349 milions d’euros a la ciutat. “És l’esdeveniment amb més impacte econòmic per a la ciutat després del Mobile World Congress”, ha sostingut Lanza. Gràcies al festival, el sector hoteler ha donat un cop de porta a la crisi de la covid, aconseguint un ple absolut aquest juny, una ocupació que no veien des de fa anys.

Tags from the story