L'equip de Qida, empresa fundada per Oriol Fuertes i amb seu a Sabadell.

Qida tanca una ronda de 18 milions liderada per Kibo Ventures

A l'operació també hi han participat els fons d'impacte Ship2B Ventures, Creas i Fondo Bolsa Social, que han aportat recursos per accelerar el creixement de l'empresa d'atenció de gent gran a domicili i preparar-ne la internacionalització

Fort impuls per Qida, l’empresa de serveis i cura a domicili de gent gran fundada per Oriol Fuertes. La companyia amb seu a Sabadell acaba de captar 18 milions d’euros en una ronda de finançament que es considera la més important tancada en el sector dels séniors a Espanya i que ha liderat el fons Kibo Ventures, liderat per Aquilino Peña. També ha entrat al capital de Qida la gestora Ship2B Ventures, especialitzada a invertir en startups d’alt impacte social i mediambiental. A més, part de l’operació s’ha estructurat en forma de préstecs convertibles en accions aportades per Creas i Fondo Bolsa Social, entitats també centrades en inversions d’impacte. Finalment, a la ronda hi han participat inversors individuals “estratègics”, segons ha explicat Qida en un comunicat.

“Estem realment orgullosos de l’entrada de nous inversors del nivell de Kibo Ventures i de l’aposta reforçada dels tres principals fons d’impacte social d’Espanya. Creiem que és una combinació guanyadora i que junts, amb l’equip de Qida, continuarem oferint la millor qualitat en els nostres serveis i la millor atenció personalitzada al segment sènior en totes les fases de la seva vida, des de la prevenció fins a la cura domiciliària”, destaca Oriol Fuertes, conseller delegat de la companyia, que va fundar Qida després d’una carrera de deu anys a l’àrea de projectes sanitaris de McKinsey.

Segons Fuertes, “la inversió realitzada demostra el potencial de Qida en un sector en auge i en un moment de mercat difícil”. Des del 2018, l’empresa ha multiplicat la seva mida per 25 i fins ara ha atès més de 7.500 persones, acumulant 5 milions d’hores d’atenció a domicili a persones en situació de dependència La firma presta serveis a Catalunya, Madrid, el País Basc i Navarra i el seu lema és que “més persones visquin més temps i amb més qualitat de vida a casa”.

La ronda de finançament de 18 milions servirà per seguir estenent geogràficament la presència de Qida per “consolidar el seu posicionament com a líder a Espanya en l’atenció del segment sènior a domicili” i preparar la companyia per a la seva expansió internacional. La idea és que els fons serveixin per millorar la seva tecnologia (destinada a facilitar un seguiment proactiu i preventiu dels usuaris), reforçar els equips d’atenció i oferir nous productes i serveis per aportar als clients “una proposta holística” que millori la qualitat de vida dels usuaris i dels seus familiars.

Els recursos captats també permetran a Qida entrar en el negoci de les licitacions públiques de serveis d’atenció domiciliària, per ser també un proveïdor per al sistema públic de salut i d’atenció social. “La companyia creu fermament en la innovació a l’atenció integrada i en la necessitat d’integrar l’experiència de la persona al domicili amb el sistema sanitari i social per poder actuar de manera més proactiva i preventiva i, així, millorar la qualitat de vida i augmentar l’ús eficient dels recursos públics”, explica.

Amb oficines a Madrid, Barcelona i Lisboa, Kibo Ventures compta amb 300 milions d’euros d’actius sota gestió i va ser fundada el 2012 per Aquilino Peña, Javier Torremocha i José María Amusátegui. Entre les seves participades figuren World Sensing, Paack, Job and Talent i Exoticca. Al seu dia també va invertir en startups que ja han estat venudes amb èxit, com Captio, Bipi, PromoFarma, Trip4Real i Vilynx. “L’equip de Qida té un coneixement profund de les necessitats del segment sènior i de com aconseguir a través de la tecnologia millorar la qualitat de vida a la llar i disminuir la pressió al sistema sanitari i social. L’equip té una ambició d’expansió internacional amb la tecnologia com a element diferencial que compartim plenament”, ha afirmat Sonia Fernández, també sòcia de Kibo Ventures.