Quins països dediquen més temps a menjar?

Els habitants de França, Grècia, Itàlia i Espanya, per aquest ordre, són els que dediquen més temps de mitjana a menjar i beure.

Així ho revelen les dades que ofereix l’OCDE (Organitzación para la Cooperación y el Desarrollo Económico) sobre el temps dedicat pels ciutadans dels seus països a diverses activitats diàries.

Els francesos dediquen una mitjana de dues hores i tretze minuts (133 minuts) a menjar i beure, i superen en dos minuts els habitants de Grècia (131 minuts), que tenen la segona posició en aquest rànquing.

Immediatament després, i gairebé empatats, se situen els italians, amb dues hores i set minuts de mitjana, i els espanyols, amb un minut menys.

La cinquena posició d’aquest rànquing l’obté Dinamarca: els danesos també es prenen el seu temps per menjar, amb gairebé dues hores diàries de mitjana (119 minuts). Superen així un país del sud d’Europa com ara Portugal, en què el temps de mitjana dedicat a menjar i beure se situa una mica per sota de les dues hores (112 minuts).

Lluny d’Europa, l’altre país de l’OCDE en què els seus habitants passen més de cent minuts diaris menjant i bevent és Corea del Sud (105 minuts).

La mitjana dels 28 països de l’OCDE és de 95 minuts al dia. Aquest és també el temps que dediquen els alemanys a menjar i beure.

I quins són els països en què es dedica menys temps a menjar? Els més ràpids són els habitants dels Estats Units, que tot just superen l’hora de mitjana (62 minuts). Els seus veïns del nord, els canadencs, també van de pressa a l’hora de menjar: la mitjana diària només és d’una hora i cinc minuts.

De nou a Europa, els holandesos són els tercers més ràpids a l’hora de menjar, amb només 66 minuts diaris.

El rànquing següent mostra el llistat complet dels països de l’OCDE (excepte Turquia i Hongria, dels quals no s’ofereixen dades concretes sobre aquesta activitat).