Rafel Saurí, CEO de Advancing.

Rafel Saurí, nou conseller delegat d’Advancing

L'exdirectiu de Banc Sabadell pren les regnes de la proptech que avança fins a dotze mensualitats de lloguer als propietaris

Advancing accelera el seu creixement amb la incorporació de Rafel Saurí com a conseller delegat. L’executiu, que ha desenvolupat una llarga trajectòria en el sector bancari, es posa al capdavant d’una startup nascuda aquest any i que ofereix als propietaris d’immobles la possibilitat d’avançar-los fins a un any de les rendes dels seus inquilins i assumeix, fins i tot, el risc d’impagament que pugui produir-se durant aquest període.

L’objectiu d’Advancing és incrementar en un 500% el seu negoci l’any 2021 gràcies a l’increment de les necessitats de liquiditat dels propietaris i al llançament de nous productes, com una assegurança contra els impagaments del lloguer. Segons la proptech, les peticions d’avançament de la renda s’han quadruplicat arran de la crisi de la covid-19.

“L’acceptació del nostre producte ha estat molt bona durant el primer exercici i ara preveiem expandir-nos ràpidament”, explica Rafel Saurí, que havia estat director general de la firma de microcrèdits Wonga i ocupat càrrecs de responsabilitat en l’àrea de riscos en entitats financeres com Banc Sabadell, GE Capital, Barclays i BBK.

El nou model de negoci d’Advancing ha despertat l’interès del Col·legi d’Apis de Catalunya i de cadenes de franquícies immobiliàries com Alfa i Remax, amb qui l‘startup assegura haver tancat ja col·laboracions. Segons Advancing, aquests partners tenen el dret exclusiu a comercialitzar el seu servei d’avançament de rendes i actualment ja l’ofereixen en unes 750 agències o oficines immobiliàries a tot Espanya. “Aquesta capil·laritat serà clau en el creixement en els pròxims mesos”, assegura la firma.

L’equip d’Advancing, una iniciativa de Mutter Ventures.

“Arran de la pandèmia la preocupació dels arrendadors és màxima; les sol·licituds de bestretes de lloguer s’han multiplicat, ja que permeten als arrendadors aconseguir liquiditat ràpidament i protegir-se dels eventuals impagaments dels llogaters”, recalca Saurí.

Advancing és un projecte de Mutter Ventures, una factoria de negocis digitals impulsada pels emprenedors Christian Rodríguez, Guillermo GaspartCarlos Galí i Alfonso Le Monnier.