Rànquing i evolució de les dades de l’atur als països de l’OCDE (I)

La taxa d’atur en el conjunt dels països de l’OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic) es va mantenir estable en el 5,3% el passat mes d’agost de 2018, segons les darreres dades publicades per aquesta organització internacional que agrupa 36 països.

En xifres absolutes, un total de 33,5 milions de persones no tenien feina als països de l’OCDE, un milió més la xifra d’aturats que hi havia fa una mica més de deu anys, l’abril del 2008, just abans de l’inici de la crisi financera mundial.

A la zona euro, la taxa d’atur es va situar el passat mes d’agost en el 8,1%, una dècima menys que el mes anterior. Espanya, amb una taxa d’atur del 15,2%, és el segon país de l’OCDE amb un major percentatge de treballadors aturats, només superat per Grècia.

En alguns països de l’OCDE, l’atur es va reduir a l’agost: a Itàlia es va situar en el 9,7% després de caure mig punt, i al Japó sota una dècima per quedar en el 2,4%. A Mèxic (3,3%) i Estats Units (3,9%) es va mantenir estable, mentre que va pujar al Canadà (dues dècimes, per situar-se al 6%) i a Corea del Sud (4 dècimes fins al 4,2 %). Dades posteriors, corresponents al mes de setembre, han situat la taxa d’atur als Estats Units en el 3,7%, la més baixa des de desembre de 1969.

En el proper article de Postdata s’analitzaran les dades de l’atur en els països de l’OCDE per a homes i dones i per a la població juvenil.