Rànquing i evolució dels diaris més llegits a la ciutat de Barcelona

La Vanguardia és el diari més consultat o llegit -ja sigui en la seva versió impresa o digital- pels ciutadans de Barcelona el 2018, per davant de El Periódico, el Diari ARA, El País i el gratuït 20 Minutos.

Així ho revela l’Enquesta de Serveis Municipals 2018 publicada recentment per l’ajuntament de la capital catalana. Aquesta enquesta pregunta des de fa anys als barcelonins sobre els diaris (impresos i digitals) que consulten: tant quin és el diari que més consulten, la seva primera opció, com tots aquells que llegeixen en algun moment.

El rànquing de diaris citats com a elecció més freqüent està encapçalat per La Vanguardia (citada pel 34,2% dels barcelonins). La segona plaça en el rànquing és per a El Periódico (16,4%) i la tercera per l’ARA (9,8%).

Els dos gràfics següents mostren el rànquing complet de 2018 així com l’evolució anual des de 1994 fins a aquest any de tots els mitjans esmentats a l’enquesta.

Quan se’ls pregunta als ciutadans de Barcelona sobre els diaris que llegeixen o consulten de manera habitual, podent citar diversos mitjans, els resultats assenyalen que La Vanguardia és també el primer del rànquing (50,4% de la població), per davant de El Periódico (28,4%), Diari ARA (15,7%), El País (15,5%) i 20 Minutos (10,1%).

De nous, els dos gràfics següents ofereixen el rànquing complet i l’evolució durant els darrers anys (en aquest cas, del 2008 al 2018):

L’enquesta municipal ofereix també el rànquing de consulta de premsa per als deu districtes de la ciutat de Barcelona: