fábrica Ray Electric Sant Joan Despí
La planta de Ray Electric Motors a Sant Joan Despí. ©Àlex Recolons/ACN

Ray Electric Motors preveu triplicar plantilla i fabricar 10.000 motos anuals

El hòlding inversor Avançsa, depenent de la Generalitat, concedeix un préstec participatiu d'1,5 milions d'euros al fabricant català de motos elèctriques, que preveu crear 90 llocs de treball i facturar 38 milions d'euros en quatre anys

La Generalitat, a través d’Avançsa (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya), ha concedit un préstec participatiu d’1,5 milions d’euros al fabricant català de motos elèctriques Ray Electric Motors per impulsar el seu creixement. Amb aquest préstec, la companyia amb seu a Sant Joan Despí (Baix Llobregat) preveu ampliar la producció, arribar a més mercats internacionals i continuar invertint en tecnologia i innovació.

L’objectiu a quatre anys vista és passar dels 5,5 milions d’euros actuals de facturació als 38,5 milions; triplicar la plantilla, passant de 30 a 120 treballadors; i produir 10.000 motos anuals. Aquest creixement comportarà una inversió de 9,5 milions d’euros, que se sumarà als 8,5 milions ja injectats. El 88% dels components de les motos de Ray Electric procedeixen de proveïdors locals. Aquesta aposta per abastir-se en proximitat els dota d’una major rapidesa en l’aprovisionament, millor control de qualitat, menor petjada ambiental i contribueix a donar suport a l’economia local.

Aquesta startup catalana de vehicles de mobilitat urbana i interurbana de zero emissions va ser creada per Iñigo Raventós Basagoiti —que forma part de la família fundadora de Codorníu— i per Juan Luque Masó l’any 2019. Va arrencar amb un capital de 700.000 euros aportats pels fundadors i, posteriorment, va tancar una ronda de finançament de 2,5 milions d’euros, amb la participació de l’Institut Català de Finances (ICF), que controla el 17,5% de l’accionariat. Segons Clàudia Canals, directora general d’Avançsa, el préstec s’ha concedit a través de la línia de finançament Innova Mobilitat, que vol afavorir que es generi un ecosistema d’empreses tecnològiques dins la indústria productiva basat en els pilars de la innovació, la sostenibilitat, l’energia neta i l’economia verda.

La planta de Sant Joan Despí ocupa un total de 3.000 m² i està dissenyada per una capacitat productiva d’unes 20.000 unitats anuals. “Volem continuar creixent i creant llocs de treball”, ha assegurat aquest dimarts el conseller delegat de Ray Electric, Iñigo Raventós. “Cada vegada més ciutats del món estan implantant zones de baixes emissions on només podran circular vehicles elèctrics, i per això s’espera un creixement exponencial de les vendes tant en l’àmbit nacional com a internacional“, ha afegit.

fábrica Ray Electric Sant Joan Despí
El 88% dels components de les motos de Ray Electric procedeixen de proveïdors locals. ©Àlex Recolons/ACN

L’empresa ja està present al mercat estatal i durant aquest exercici ha signat acords amb nou països europeus i preveu expandir-se a curt termini a Holanda, Bèlgica, Regne Unit, Turquia i Israel.

El seu escúter elèctric, el model Ray 7.7, pot arribar als 125 kilòmetres hora i té una autonomia de 150 kilòmetres. “El Ray 7.7 és l’escúter amb més innovació del mercat i compleix amb les necessitats de mobilitat dels conductors de grans ciutats com Barcelona pel seu disseny, autonomia i potència”, explica Raventós. Aquesta motocicleta porta el carregador integrat i només cal endollar-la al corrent, sigui al pàrquing de casa o en un carregador públic. A més, incorpora noves tecnologies com un navegador amb connexió Bluetooth a l’aplicació mòbil desenvolupada per la companyia. També permet ajustar l’alçada del seient i fer marxa enrere per facilitar les maniobres.

En l’exercici 2020 a Europa, les vendes de motocicletes elèctriques es situaven al voltant de les 30.000 unitats/any, s’espera que arribin a 275.000 unitats l’any 2027.