Dani Jarque
L'actual ciutat esportiva del RCD Espanyol a Sant Adrià del Besòs, la Dani Jarque. © Carlos Mira

El RCD Espanyol construirà una nova ciutat esportiva a Cornellà

Ho farà utilitzant part dels ingressos que li proporcionarà l'acord de venda de drets televisius entre La Lliga i el fons de capital risc CVC, que es calcula que seran uns 80 milions d'euros

L’acord entre La Lliga i CVC ha aixecat molta polseguera, és cert. Però també ho és el fet que serà una font d’ingressos important pels clubs de primera divisió (almenys pels que l’han acceptat). Entre ells l’Espanyol, que rebrà al voltant de 80 milions d’euros per a gastar —com a màxim— un 70% en infraestructures, un 15% en plantilla i un altre 15% en brànding, comunicació i digitalització. D’aquest 70%, fonts del club ja han revelat que una part es destinarà a construir una nova ciutat esportiva a Cornellà, segons ha avançat El Periódico.

El projecte del club propietat de Chen Yansheng encara està en fase embrionària. Els executius de l’entitat encara no tenen els terrenys i ni tan sols està aprovat el projecte. No obstant això, sí que han començat els contactes amb els propietaris d’espais de la zona. Tenen clar el que busquen: el nou recinte ha d’estar el més a prop possible del RCDE Stadium i ha de tenir capacitat per a albergar cinc o sis camps d’entrenament, fins i tot un miniestadi on puguin jugar el primer equip femení i el filial. Estaríem parlant d’una ciutat esportiva de grandària mitjana per a complementar a la Dani Jarque. Una vegada trobin l’espai que compleixi amb tots aquests requisits, els Ajuntaments de Cornellà i El Prat (la zona on se situa l’estadi és de tots dos municipis) els hauran de donar el vistiplau.

Els blanc-i-blaus no es plantegen “en cap situació” deixar Sant Adrià del Besòs. Seran ciutats esportives complementàries, encara que l’ús que es donarà a ambdues encara no està decidit. El que sí que saben, expliquen, són les necessitats esportives que volen cobrir i per les quals ara mateix la Dani Jarque es queda petita. Aquestes necessitats engloben als primers equips masculins i femenins, al juvenil, els filials, la pedrera i l’escola. A més, l’Espanyol també vol ampliar les seves instal·lacions per a fer stages d’equips estrangers i activitats diverses de comunicació i màrqueting que els permetin tenir ingressos alternatius. L’opció 1, asseguren, era ampliar la ciutat esportiva actual per a arribar a tenir 10 o 15 camps d’entrenament, cosa que no és factible perquè al voltant de la Dani Jarque no es pot construir res ara mateix.

Pel que respecta al percentatge restant dels fons de l’acord entre La Lliga i CVC haurem d’esperar. Aquest és un partit que es jugarà més endavant.