Laura Urquizu Red Points
Laura Urquizu, presidenta i consellera delegada de Red Points. ©TheNBP

Red Points entra en rendibilitat i preveu facturar més de 30 milions aquest any

La presidenta de la companyia de lluita contra el frau online, Laura Urquizu, destaca la importància d'aquesta fita en una jornada a Tech Barcelona en què ha afirmat que vivim en un nou context on les 'startups' ja no poden centrar-se només a créixer per créixer, sinó que han de mesurar la rendibilitat de cada euro que inverteixen i demostrar que el seu model és viable

Red Points ha entrat en rendibilitat. Així ho ha anunciat aquest dimarts la presidenta i consellera delegada de l’empresa tecnològica de lluita contra la pirateria, les falsificacions i els fraus a Internet, Laura Urquizu, que ha situat en aquest mes de setembre del 2023 l’entrada en cash flow positiu. Segons l’executiva, es tracta d’una meta molt rellevant, ja que contribuirà a assolir l’objectiu de la startup barcelonina: “ser referent mundial en protecció del frau online associat a productes falsos”. “Quan ets cash flow positive, ets l’amo del teu futur”, ha emfatitzat Urquizu, que preveu tancar l’any amb una facturació superior als 30 milions d’euros.

En una trobada organitzada per Tech Barcelona, Urquizu ha evidenciat el canvi de xip que s’ha produït a les startups a conseqüència de l’evolució a l’alça de l’IPC i les fortes pujades dels tipus d’interès, que han obligat els inversors a recalcular les seves inversions i ser molt més exigents en les valoracions i en el retorn esperat. “Fins fa un any i mig, ningú no parlava de rendibilitat. Plantejar-se la rendibilitat en una startup era una mica ‘cutre’, com antic… l’únic objectiu era el creixement i aixecar més i més pasta. Ara es fan els càlculs d’una altra manera, hi ha hagut una frenada en les valoracions, cosa que obliga a replantejar tot l’ecosistema”, ha constatat l’executiva.

Segons Urquizu, aquesta correcció ha començat “a posar les coses al seu lloc” i permet prendre consciència que “una startup no és més que un experiment, de manera que unes funcionen i d’altres no”. “En algun moment, però, has de deixar de ser un experiment: has de guanyar diners pels teus accionistes i per assegurar el futur de l’empresa”, ha explicat. “L’abril del 2022, a Red Points vam començar a gestionar les coses d’una altra manera, mesurant la rendibilitat de cada euro que invertim i avui, ja puc dir que som rendibles, un fet que em provoca molta alegria. Em sento molt orgullosa del recorregut que ha efectuat Red Points des que m’hi vaig incorporar fa nou anys, perquè donem valor als clients i perquè ja som una empresa que es pot finançar per si mateixa”, ha apuntat Urquizu.

“En algun moment has de deixar de ser un experiment: has de guanyar diners pels teus accionistes i per assegurar el futur de l’empresa

Quan va agafar les regnes de Red Points el 2014 es va trobar amb una companyia “sense un duro a la caixa”, una plantilla de només deu empleats i molt pocs clients, per la qual cosa va estar diversos mesos sense poder cobrar un sou. Avui, Red Points compta amb una plantilla de 280 persones —cent dedicades a tecnologia i desenvolupament de producte— i oficines a Barcelona, Nova York, Salt Lake City i Pequín, amb un accelerat creixement a doble dígit fruit del fet que les falsificacions, les webs i perfils falsos i els fraus online no deixen de créixer, per la qual cosa cada vegada són més les empreses de totes les mides que demanen els seus serveis.

La idea inicial de Red Points era eliminar el contingut il·legal que hi havia a la xarxa i lluitar contra la pirateria online. Tot i això, amb l’arribada d’Urquizu l’empresa va pivotar, o més aviat va eixamplar, el seu camp d’actuació en focalitzar-se també a perseguir les falsificacions —un dels seus grans clients és la divisió de marxandatge del Reial Madrid–, és a dir, del món digital va passar també al físic. “Aquest va ser el nostre primer gran encert”, recorda l’empresària, que apunta que una altra de les claus va ser pensar des del primer dia “en un món global” i no dirigir-se únicament a grans empreses, sinó especialment a les petites, que avui integren el 50% de la cartera de clients.

“Espanya mai va ser el mercat prioritari, ara sí que ho és, però vam començar a escala mundial, de manera que quan vam arribar a 50 empleats, ja teníem 20 nacionalitats a l’empresa. El nostre idioma oficial ha estat sempre l’anglès”, assenyala. L’ampliació del camp d’activitat i l’aposta per millorar la seva tecnologia ha estat una constant a Red Points, que s’ha estès a nous verticals de negoci —un dels més emergents actualment és el sector fintech— i ara no només lluita contra les webs de descàrrega pirata de continguts, sinó que detecta les webs comercials falses, les aplicacions mòbils fraudulentes, els vídeos falsos o els perfils fake a les xarxes socials. “És una bogeria la de webs falses que simulen ser la bona i venen productes falsificats. Tot s’ha sofisticat molt i, ara, amb la intel·ligència artificial, ni t’explico”, testifica.

Laura Urquizu
Laura Urquizu es va posar al capdavant de Red Points el 2014. ©TheNBP

“L’eficaç”, segons Urquizu, plataforma tecnològica de Red Points es comercialitza mitjançant un software as a service (SaaS), és a dir, amb contractes de llicència amb empreses que, de manera recurrent, són víctimes de les rèpliques il·legals i els fraus a Internet. L’ús d’aquest software per a la detecció i la desactivació dels fraus es tradueix en el pagament d’una quota mensual a Red Points, amb fees anuals d’entre 30.000 i 50.000 euros en el cas de les empreses petites i mitjanes. En aquest punt, ha explicat també amb orgull que, avui, el 70% dels clients els arriben sense haver d’anar a buscar-los, una realitat privilegiada que és fruit d’una dècada picant pedra i d’un “gran esforç” per construir un departament de màrqueting “de primer nivell” que se sustenta també en eines com ara Google Ads i Linkedin. Per a la captació de clients resulta, a més, fonamental la generació de continguts rellevants online a través del seu bloc i de webinars.

Seu corporativa i tecnològica a Barcelona

La seu corporativa de Red Points és a Barcelona, al carrer Berlín, des d’on també se centralitza tot el desenvolupament tecnològic i de producte. Paral·lelament, la part comercial i de desenvolupament de negoci està repartida entre la capital catalana i els Estats Units, país on les funcions estan dividides entre les oficines de Nova York i Salt Lake City en funció de la tipologia de client. La sucursal de Pequín, que es troba a les oficines d’ACCIÓ, no té fins comercials, sinó operatius, vinculats al tallafoc  que imposa la regulació xinesa en l’ús d’Internet. El mercat asiàtic és encara una assignatura pendent per a Red Points, tot i que Urquizu assenyala que països com l’Índia, el Japó, Austràlia, Corea i Indonèsia ja constitueixen el 8% de la base de clients.

Red Points va tancar la seva última ronda de finançament el novembre del 2022, quan va captar 20 milions d’euros addicionals en una operació liderada pel fons de capital risc Iris i en què també van participar inversors que ja havien entrat en rondes anteriors, com Summit Partners i Eight Roads. Des del 2014, quan Urquizu va aconseguir tancar en només vuit dies una petita ronda amb business angels, la companyia ha aixecat més de 76 milions, en rondes de sèrie A, B, C i extensió de la C. “De moment, aquí ens hem quedat. El fet de guanyar diners et permet decidir si vols aixecar més inversió o no per anar més o menys ràpid, però ja no tens aquesta pressió de captar més diners tant sí com no”, constata. A parer seu, no es pot exigir rendibilitat a una startup que acaba de néixer, però sí que “toca començar a demostrar que pots ser rendible a partir de la sèrie B. La rendibilitat el que et demostra és que el model de negoci que has desenvolupat és viable”, ha explicat a un auditori integrat fonamentalment per joves emprenedors.

La CEO de Red Points amb Mar Galtés, a l’auditori del Tech Barcelona. ©TheNBP

Per a Urquizu, a les empreses emergents “res no és fàcil”, per la qual cosa resulta vital que “l’execució sigui impecable”. “Les companyies que tiren endavant són les que han comès més encerts que errors”, afirma, si bé reconeix que sempre s’aprèn dels errors, que cal reconèixer i saber reconduir a temps. “No puc suportar els elefants sota la catifa. No desapareixeran per ocultar-los. Quan tens un problema, resol-ho el més ràpid possible i d’una manera efectiva; no ho amaguis. No deixar passar el temps sempre m’ha funcionat molt bé”, ha considerat.

Encertar i poder triar els socis financers

Un altre consell: encertar en la tria dels socis financers. “Amb un inversor, que passa a ser el teu soci, t’hi has de portar bé, sí o sí“, adverteix. En aquest sentit, assegura que sempre ha buscat per a Red Points “inversors amb qui em pugui entendre, és a dir, persones amb qui jo me n’aniria a fer un cafè i amb qui comparteixo uns mateixos valors”. “He tingut la fortuna de poder triar entre molts candidats. He rebutjat noms amb un pedigrí espectacular als Estats Units perquè sabia que no m’entendria bé amb aquella persona al consell. És molt necessari poder tenir un consell superalineat, i, per això, ajuda molt tenir les persones correctes. Puc dir que, afortunadament, Red Points té un consell molt cohesionat que m’ha donat suport a mort sempre. La meva experiència sempre ha estat bona”, ressalta, després d’apuntar que la tecnològica té un consell paritari, integrat per tres dones i tres homes, una rara avis en aquest sector.

“Afortunadament, Red Points té un consell molt cohesionat que m’ha donat suport a mort sempre. La meva experiència sempre ha estat bona”

Membre de la junta directiva del Cercle d’Economia i considerada com una de les dones més destacades del sector tecnològic espanyol, Urquizu també se sent orgullosa de l’equip humà que té a Red Points, una qualitat que resulta clau, per exemple, en l’atracció i retenció de talent. “Tenim un CTO, Juan Galdeano, que és increïble; la gent està molt contenta de treballar-hi, perquè els permet aprendre molt. També cal pagar uns salaris competitius, però hi ha un altre factor destacat: el projecte en si mateix. A Red Points ens dediquem a la lluita contra el frau online; som una empresa amb propòsit. El propòsit de Red Points atrau molt”, ha conclòs Urquizu.

Laura Urquizu Red Points
Abans de fer el salt al sector emprenedor, Urquizu treballava a l’antiga Caja Navarra. ©TheNBP

La directiva lamenta que el sector tecnològic “continuï sent un món d’homes”, situació que atribueix en bona part al fet que “és dificilíssim que les dones vulguin emprendre carreres tècniques”. “Tenim un problema de base, però, afortunadament, cada vegada hi ha més dones al sector”, assegura. També ha pogut constatar recentment que hi continua havent inversors que penalitzen les empreses liderades per dones. “He invertit com a business angel en una startup d’una dona després de veure com molts homes li havien dit que ella no era capaç de liderar la societat. He aportat el meu granet de sorra dient-li que sí que ho pot fer. És trist, però passa”, ha reflexionat dolguda.

“Tenim un problema de base, però, afortunadament, cada vegada hi ha més dones al sector”

Laura Urquizu va començar la seva carrera professional al sector de la consultoria, en àmbits vinculats a la transformació digital i automatització de processos. Els seus primers èxits professionals van arribar a l’antiga Caja Navarra, on li van oferir el projecte de liderar Eurecan, un dels primers fons de capital llavor que van néixer a Espanya. Va afrontar el repte sense haver sentit a parlar mai abans de capital llavor o del que era una startup. L’èxit d’aquest fons, dotat de 60 milions i que va invertir en startups tecnològiques de Barcelona i Madrid, va fer que quedés “enamorada de l’emprenedoria i de l’ecosistema emprenedor”, i per això ja no va voler continuar treballant en banca. “Em va picar el cuquet i vaig passar a l’altra banda”, rememora. Després de gairebé tres anys vinculada al Grup Inspirit, fundat per Didac Lee, “ho vaig deixar tot per començar a Red Points“. Una aposta que s’ha demostrat clarament encertada.

Els emprenedors assistents a la trobada amb Urquizu han pogut plantejar-li preguntes i inquietuds. ©TheNBP