La ministra Reyes Maroto visita la planta de Reig Jofre a Sant Joan Despí.

Reig Jofre començarà a produir la vacuna de Janssen a mitjans de juny des de Sant Joan Despí

La planta des d'on es fabricarà, que s'ha acabat de construir aquest primer trimestre i ha suposat una inversió de més de 30 milions d'euros, s'espera que tingui capacitat per produir al voltant d'un milió de dosis diàries

La nova planta de Reig Jofre a les seves instal·lacions de Sant Joan Despí està enllestint els preparatius per poder començar a produir la vacuna de Janssen, filial farmacèutica de Johnson & Johnson, a mitjans de juny. Així ho han comprovat en una visita a la companyia la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, que està realitzant una ruta pels estats membre per conèixer les empreses que produiran vacunes contra la covid-19.

La fàbrica, que s’ha acabat de construir aquest primer trimestre i ha suposat una inversió de més de 30 milions d’euros, s’espera que tingui capacitat per produir al voltant d’un milió de vacunes diàries, segons ha anunciat Maroto. La ministra també ha explicat que la primera partida de vacunes de Janssen, que només requereixen una dosi, arribarà a Espanya a l’abril, tot i que aquests provindran d’altres plantes i s’haurà d’esperar per a les de Reig Jofre. En total, el mes que ve, vindran 5,5 milions de vacunes i 800.000 seran per a Catalunya.

Des de Sant Joan Despí, la farmacèutica dirigida per Ignasi Biosca s’encarregarà d’omplir els vials amb la vacuna —l’actiu es fabrica als Països Baixos i des d’allà es transportarà a la planta del Baix Llobregat— i realitzar l’envasat, procés conegut com a fill and finish. La vacuna serà distribuïda per la farmacèutica belga.

Aquestes instal·lacions es dedicaran principalment a la fabricació de la vacuna, però també es desenvoluparan altres projectes. El centre productiu de Reig Jofre a Sant Joan Despí està especialitzat en medicaments injectables amb ús hospitalari. La nova planta es va començar a construir el 2018, amb l’objectiu de triplicar la capacitat de l’empresa catalana i augmentar l’eficiència energètica i de producció.

A banda de la planta de Sant Joan Despí, que també acull la seu corporativa i un centre de recerca i desenvolupament (R+D), la farmacèutica té dues plantes a Toledo, especialitzades en medicaments derivats de la penicil·lina, i una altra a Suècia. Fundada el 1929 a Barcelona, Reig Jofre està dedicada a la investigació, el desenvolupament, la fabricació i la comercialització de productes farmacèutics i complements alimentaris. Compta amb més de 1.100 treballadors, venda directa a set països i més de 130 socis comercials en 70 països del món. L’any passat, va registrar unes vendes de 230 milions d’euros i un benefici de 5,7 milions d’euros.

Les noves instal·lacions de Reig Jofre a Sant Joan Despí es dedicaran principalment a la fabricació de la vacuna, però també es desenvoluparan altres projectes de medicaments injectables amb ús hospitalari.