Ignasi Biosca Reig Jofre
El conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca.

Reig Jofre produirà des de Sant Joan Despí la vacuna de Johnson & Johnson

La nova planta de la farmacèutica catalana servirà per fabricar a gran escala la candidata a vacuna contra la covid-19 de la divisió farmacèutica de Johnson & Johnson. Serà una de les dues companyies a Espanya que les produirà, juntament amb Laboratorios Rovi, que ho farà amb la de l'empresa estatunidenca Moderna.

Janssen Pharmaceutical Companies, divisió farmacèutica de Johnson & Johnson, ha escollit a Reig Jofre per fabricar a gran escala la seva vacuna contra el coronavirus. La nova planta de Reig Jofre a Sant Joan Despí, que estarà operativa a partir del primer trimestre de 2021, serà des d’on la farmacèutica catalana s’encarregarà de la formulació, ompliment i envasat de la candidata a vacuna COVID-19 Ad26.COV2-S, que serà distribuïda per Janssen.

Les noves instal·lacions de Reig Jofre estaran especialitzades en productes injectables, amb la integració de tecnologia d’aïlladors d’última generació i de processos altament automatitzats que garanteixen la qualitat i seguretat de producció asèptica al seu màxim nivell. La companyia va iniciar el projecte el 2018, amb una inversió de 30 milions d’euros, amb l’objectiu de triplicar la seva capacitat i augmentar l’eficiència energètica i producció. La fabricació de la vacuna de la covid-19 implica una inversió addicional, ja iniciada, que garantirà el compliment dels nivells de bioseguretat i requeriments de la candidata a vacuna.

Després de mesos d’avaluació i treball tècnic dels equips de Reig Jofre i Janssen, la firma de l’acord entre ambdues empreses permetrà la producció dels primers lots d’aquesta vacuna, encara en fase d’investigació, un cop rebudes totes les aprovacions per part de les autoritats sanitàries corresponents. La companyia catalana assenyala que, tant la seva experiència com la disponibilitat d’una nova planta, permetran un subministrament ràpid i segur.

“Estem molt orgullosos de veure que l’esforç continuat de Reig Jofre per invertir en tecnologia i capacitats industrials contribuirà en aquests moments a poder disposar de la vacuna covid-19 en un gran nombre de països”, defensa el conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca. “El fet d’haver estat escollits per Janssen com un dels seus socis per a la producció de la seva candidata a vacuna Ad26.COV2-S donarà a Reig Jofre l’oportunitat de demostrar el valor estratègic que suposa disposar d’una indústria sòlida, competitiva i tecnològicament avançada”, remarca.

Fundada el 1929 a Barcelona, Reig Jofre està dedicada a la investigació, el desenvolupament, la fabricació i la comercialització de productes farmacèutics i complements alimentaris. Compta amb més de 1.100 treballadors, quatre centres de desenvolupament i producció a Europa, venda directa a set països i més de 130 socis comercials en 70 països del món. L’any passat, va registrar unes vendes de 200 milions d’euros i un benefici de 4,9 milions d’euros.

Les noves instal·lacions de Reig Jofre a Sant Joan Despí serviran per produir la vacuna.