Agomab Origo Biopharma
Els inversors y fundadors d'Origo Biopharma, empresa que va ser adquirida per Agomab.

Sabadell Asabys inverteix juntament amb Pfizer a la biotecnològica Agomab

Aquesta companyia belga va comprar fa uns mesos l'empresa Origo Biopharma, amb seus a Barcelona i Galícia

Nova operació de Sabadell Asabys, el fons d’inversió especialitzat en el sector biomèdic fundat per Josep Ll. Sanfeliu i per Clara Campàs i que té com a soci principal al Banc Sabadell. La firma acaba d’entrar al capital d’Agomab, una companyia biotecnològica belga pionera en el desenvolupament de tractaments nous per a la fibrosi pulmonar, la malaltia de Crohn i la insuficiència orgànica. Es dóna la circumstància que fa uns mesos, el desembre del 2021, Sabadadell Asabys va vendre a Agomab la seva participació a l’empresa gallegocatalana Origo Biopharma, operació que es va convertir en la primera desinversió del fons. Per tant, en invertir ara a Agomab, Asabys es torna a vincular als projectes de recerca d’Origo.

Asabys ha subscrit part d’una ronda d’inversió llançada per Agomab juntament amb la multinacional farmacèutica Pfizer i amb la firma Walleye Capital. En realitat, però, no es tracta d’una nova ronda, sinó d’una extensió de la ronda de Sèrie B que Agomab va anunciar el 2021 i que ara incrementa en 38,4 milions d’euros (40,5 milions de dòlars), fins a sumar un total de 114 milions de dòlars captats. Aquests recursos es destinaran a finançar els desenvolupaments clínics dels productes candidats que té en cartera Agomab, així com a expandir aquest pipeline.

Pfizer ha liderat l’extensió de la sèrie B a través del programa Pfizer Breakthrough Growth Initiative, que dóna suport al desenvolupament d’estudis clínics prometedors de companyies biotecnològiques proporcionant recursos financers i la seva experiència científica.

“Amb aquesta inversió seguim apostant pels productes desenvolupats inicialment a Origo Biopharma. Agomab és una companyia europea altament competitiva, amb una cartera de projectes complementària al camp de la fibrosi i la regeneració de teixits. L’entrada de Pfizer com a accionista corrobora l’interès de la farma en aquestes àrees terapèutiques”, ha explicat Clara Campàs, sòcia directora d’Asabys Partners.

Agomab està desenvolupant una cartera d’anticossos dirigits al factor de creixement i fàrmacs químics per abordar el factor de creixement d’hepatòcits (HGF) i el factor de creixement transformant beta (TGFß) com a dianes terapèutiques per reparar teixits, resoldre processos fibròtics i restaurar la funció d’òrgans. En paral·lel, Pfizer i Agomab han signat un acord que permet a Agomab recolzar-se en l’experiència en desenvolupament que té Pfizer i impulsar així la cartera de productes que investiga, mantenint tots els drets sobre els seus actius.

Agomab compta actualment amb equips a Bèlgica, Holanda, Itàlia i Espanya, país on opera a través de les seus que Origo té a Galícia i Barcelona.