Asabys socios
Guillem Masferrer, Clara Campàs, Josep Ll. Sanfeliu i Sylvain Sachot, socis d'Asabys.

Sabadell Asabys lidera una ronda de 14 milions a la ‘startup’ francesa Gradient

L'empresa ha desenvolupat un innovador dispositiu mèdic que permet tractar els pacients amb hipertensió pulmonar i ja ha començat el primer estudi clínic amb humans

La gestora barcelonina Asabys Partners, especialitzada en el sector biotecnològic i salut, continua trobant dianes d’inversió per al nou fons Sabadell Asabys II, que té com a inversor principal Banc Sabadell. La firma capitanejada per Josep Ll. Sanfeliu i Clara Campàs ha liderat una ronda sèrie A de 14 milions d’euros a la startup francesa Gradient Denervation Technologies, que ha desenvolupat un dispositiu per al tractament de la hipertensió pulmonar.

Segons Asabys, amb els fons rebuts, Gradient podrà continuar amb el desenvolupament clínic d’un nou catèter d’ablació basat en ultrasons que és mínimament invasiu i que suposa una solució innovadora per als pacients que pateixen hipertensió pulmonar. En aquesta ronda de finançament també hi han participat Thuja Capital i Sofinnova Partners, fons francès que va ser el primer inversor a donar suport a aquesta empresa emergent de dispositius mèdics.

Constituïda a París el 2020, Gradient es basa en una innovació desenvolupada pels metges Swaminadhan Gnanashanmugam i Jeffrey Feinstein en el marc del programa de biodisseny de Stanford. La startup va iniciar el primer estudi clínic amb humans a principis d’aquest any i es dirigeix a pacients amb hipertensió pulmonar del grup 2, que consisteix en malalts amb una insuficiència cardíaca acompanyada d’una alta resistència vascular pulmonar. Segons Asabys, fins a un 50% dels pacients amb insuficiència cardíaca pateixen aquesta condició i, actualment, no es poden beneficiar de cap teràpia aprovada.

“La tecnologia de Gradient té el potencial per esdevenir l’únic tractament disponible per als pacients que pateixen insuficiència cardíaca i pressions pulmonars elevades. Estem contents d’unir-nos a aquest projecte, en un moment en què la companyia ja està a punt per demostrar el concepte de la seva tecnologia en la fase clínica”, explica Sylvain Sachot, soci d’Asabys Partners.

Des de començament d’any, Asabys Partners ha realitzat quatre inversions després d’estrenar el segon fons, amb el qual va aconseguir aixecar 100 milions d’euros. Al març va entrar a DeepUll, firma especialitzada en tecnologia mèdica per a la identificació primerenca de sèpsia i i altres infeccions agudes. També juntament amb Sofinnova, al juny va invertir a Nuage Therapeutics, una spin-off de l’IRB Barcelona i d’ICREA que ha desenvolupat una plataforma tecnològica per al descobriment de nous fàrmacs. Finalment, al juliol va entrar al capital de la biotecnològica Orikine Bio, sorgida d’un equip de recerca del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG) i que ha aconseguit dissenyar un nou tipus de proteïnes per tractar malalties autoimmunes i inflamatòries.