escuela de formación de Seat en coches elétricos
ELS 15.000 TREBALLADORS DE SEAT ES FORMARAN EN COTXES ELÈCTRICS.

Seat impulsa la mobilitat elèctrica amb un nou centre de formació a Martorell

El grup automobilístic avança en el seu pla de transformació cap a l'electromobilitat amb una escola pròpia per formar a tots els seus empleats. Fins l'any 2025, la filial de Volkswagen invertirà 5.000 milions d'euros en electrificar la seva gamma

[dropcap letter=”E”]

l futur del sector de l’automoció passa pel cotxe elèctric. En el seu pla d’adaptació a aquesta nova realitat, Seat acaba d’estrenar l’Electromobility Learning Center (eLC), un centre propi d’educació en electromobilitat que permetrà capacitar a la seva plantilla i impulsar l’existència de mà d’obra qualificada en aquest emergent sector.

L’escola està ubicada en un nou edifici de 400 metres quadrats situat al cor de la planta de Seat a Martorell (Barcelona) i és una de les actuacions previstes dins del pla inversor de 5.000 milions d’euros que la companyia ha anunciat fins l’any 2025 per electrificar la seva gamma i esdevenir un referent en mobilitat sostenible i sense emissions.

“Amb la creació de l’Electromobility Learning Center volem oferir als més de 15.000 treballadors totes les eines necessàries per poder afrontar els reptes del demà”, ha explicat Xavier Ros, vicepresident executiu de Recursos Humans i Organització de Seat.

Al centre s’impartirà un programa complet sobre vehicle elèctric i se sumarà a l’oferta formativa tradicional de Seat, que el 2019 va destinar 23 milions d’euros a impulsar el desenvolupament professional dels seus empleats. L’objectiu és que tota la plantilla de Martorell estigui preparada per al canvi tecnològic que suposa la fabricació de vehicles híbrids elèctrics i 100% elèctrics.

Centro de formación de Seat en electromovilidad
L’Electromobility Learning Center es troba a la planta de Martorell

Amb presència comercial en 75 països, la filial del grup Volkswagen està immersa en un pla d’electrificació que implicarà que fins a 2021 es llancin al mercat cinc nous models elèctrics i híbrids endollables, que se sumaran a la versió elèctrica del Seat Mii, ja a la venda.

Així, a Martorell es fabricaran cotxes híbrids elèctrics sota les marques Seat i Cupra dels models León i Formentor.

L’any 2019, abans de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, Seat va registrar un rècord històric de vendes, amb un volum de negoci de més d’11.000 milions d’euros, més de 574.000 cotxes venuts i un benefici net de 346 milions.

Tags from the story