Hac te serie audiovisuals
Els capítols es publiquen cada dimecres al canal de YouTube d’Hac Te i el 'The New Barcelona Post'.

El segon capítol de la sèrie ‘Art + Ciència + Tecnologia’ analitza les col·laboracions en ‘artech’

Des d'aquest dimecres, es pot veure la nova càpsula realitzada per Hac Te en col·laboració amb 'The New Barcelona Post'

Segon capítol de la sèrie d’audiovisuals que el hub Hac Te ha realitzat en col·laboració amb The New Barcelona Post. En les càpsules que configuren Art+Ciència+Tecnologia, creadors, investigadors, comissaris, docents i emprenedors reflexionen sobre les sinergies entre les tres disciplines que configuren aquesta aliança impulsada per una desena d’institucions catalanes per posicionar la capital catalana com un pol de referència en artech.

Les càpsules es poden veure al canal de YouTube d’Hac Te i també en aquesta secció que hem obert al del The New Barcelona Post. Publicades cada dimecres, la sèrie tracta cada setmana una temàtica per aprofundir en aquests vincles. Des de les col·laboracions entre artistes, científics i tecnòlegs, fins a la manera en què ens afrontem a reptes transdisciplinars. També es valora l’ecosistema d’art digital a Catalunya i l’impacte social i econòmic de la cultura digital.

Els vídeos compten amb la participació dels socis d’Hac Te: la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Eina – Centre Universitari de Disseny i Art, Hangar – Centre de producció i recerca artística, TheNewArtFoundation, Sónar, Fira Barcelona, Tech Barcelona, l’Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona (BIST) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

Aquesta setmana, s’analitzen les col·laboracions amb la participació de l’investigador emèrit de l’Institut de Recerca Biomèdica-BI Ernest Giralt; l’exalumne de la UPC Marc Gálvez; el professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicacions de Barcelona de la UPC Ferran Marqués, i la professora d’EINA i artista en residència a Melis-UPF Jo Milne.

Després del capítol d’aquest dimecres, en quedaran pendents dos més. El tercer vídeo, disponible a partir del 3 de maig, analitza i clarifica el concepte d’art digital i la posició de Barcelona en aquesta disciplina, mentre que el quart, que es publicarà el dimecres 10 de maig, parla sobre l’impacte econòmic i social de la cultura digital a Catalunya. El primer reflexiona sobre la necessitat de donar respostes transversals des dels camps de les arts, la ciència i la tecnologia a reptes contemporanis tan complexos com el canvi climàtic o la transformació digital.