Passatge Permanyer
El passatge de Permanyer. © Jordi Domènech (via Wikimedia Commons)

La segona novel·la de Brugués Mitjans narra una cursa detectivesca en un món de cobdícies

Quan el destí conspira a favor teu (Europa Ediciones) explica la història de la Laura i com una experiència laboral precària obre la porta a algunes intrigues del passat

La vida de la protagonista de Quan el destí conspira a favor teu (Europa Ediciones), la Laura, es veu capgirada de dalt a baix quan entra a treballar per un bufet d’advocats. Un cap fred i distant li encarregarà assumptes dels quals s’haurà d’ocupar fora d’hores. Aquesta situació laboral precària s’anirà convertint en una cursa detectivesca, que l’anirà endinsant en un món de cobdícies.

Portada de Quan el destí conspira a favor teu de Brugués Mitjans. © Europa Ediciones

Aquesta és l’argument de la segona novel·la de Maria Brugués Mitjans Prunera (Gavà, 1964), que té en l’icònic passatge de Permanyer un dels seus escenaris principals. L’ambient laboral escollit per Brugués Mitjans per a la Laura no és casual. L’escriptora barcelonina es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona l’any 1987, a més de tenir el màster en Dret de Catalunya per la Universitat Autònoma de Barcelona. És advocada de la Generalitat i actualment és la secretària de la Junta de Tributs de Catalunya.

De fet, va ser el món jurídic la primera font d’inspiració per a Brugués Mitjans. Com a membre del Cos d’Advocacia de la Generalitat és coautora de diversos llibres especialitzats en temes jurídics, adreçats a la preparació dels temaris per a l’accés al Cos d’Advocacia i al Cos Superior de la Generalitat. 

Maria Brugués Mitjans Prunera
L’escriptora Maria Brugués Mitjans Prunera. © Europa Ediciones

L’any 2015 Brugués Mitjans va endinsar-se en el món de la ficció amb El ventall finès (Edicions 3i4). “El domini del llenguatge, així doncs, ha estat l’eix central de la seva carrera professional, però el pas a la novel·la de ficció li ha permès trencar els rígids marcs del llenguatge jurídic on es trobava encotillada, per poder alliberar emocions i vivències”, assenyala la seva actual editorial, Europa Ediciones.