Josep Benito, president de Seidor, amb Marc Haberland, fundador de Clariba.

Seidor impulsa el seu creixement amb l’adquisició de Clariba

La consultora tecnològica catalana ha comprat la majoria del capital de Clariba, una firma d'anàlisi de dades fundada a Barcelona i amb forta implantació a l'Orient Mitjà

Seidor és un dels grans èxits empresarials de l’última dècada a Catalunya. Amb persistència, moltíssim treball i ambició per pensar en gran i sortir a conquerir el mercat exterior, l’empresa dels germans Benito ha aconseguit consolidar-se com un dels més grans referents en el sector de la consultoria tecnològica i, especialment, com a expert en la implantació del SAP, el programari de gestió empresarial que ha acabat per convertir-se en el gran aliat per a la competitivitat de les empreses.

 
 

Tot i els avantatges que atorga a les organitzacions, connectar una empresa al SAP no és gens fàcil i bona part de l’èxit rau a triar a una bona empresa instal·ladora perquè adapti a la perfecció el programari desenvolupat per la multinacional tecnològica alemanya. Hi va haver una època en què moltes empreses van arribar a suspendre pagaments a conseqüència d’una mala instal·lació del SAP, ja que l’apagada d’informació que van patir els va portar a la fallida.

Seidor ha crescut, més aviat volat, de la mà de SAP, però s’ha convertit també en un soci de referència per a altres gegants tecnològics, com Microsoft, IBM i Adobe. I no només a Espanya, Seidor és present ja en 40 països d’Europa, Amèrica Llatina, Estats Units, Orient Mitjà i Àfrica. La seva facturació va arribar als 484 milions d’euros l’any 2019 i la seva plantilla ja supera les 5.000 persones, amb una cartera de clients — la majoria pimes — de més de 8.000 empreses a tot el món. L’àrea internacional aporta més del 35% dels ingressos. Un dels seus últims passos en el mercat exterior ha estat l’inici d’operacions a la regió Àsia-Pacífic amb l’obertura d’un centre de competència en solucions de comerç electrònic a Taiwan.

L’aposta per l’Orient Mitjà

Tot va començar a Vic, però avui el quarter general de Seidor es troba al 22 @ de Barcelona i tenen també potents oficines a Santiago de Xile i Houston, per posar dos exemples. Per a aquesta estratègia de creixement internacional, ha estat clau el procés d’adquisició selectiva d’empreses, ja que en alguns mercats és millor entrar de la mà d’un soci local. Al començament d’aquest any, el grup presidit per Josep Benito va anunciar l’adquisició de Procons-4IT, una companyia de consultoria tecnològica amb forta implantació a l’Orient Mitjà.

Avui, Seidor ha anunciat una altra compra que també li permetrà reforçar-se en aquesta geografia. L’empresa ha adquirit la majoria del capital de Clariba, una consultora tecnològica especialitzada en anàlisi de dades amb seu a Barcelona però amb implantació a Dubai i presència als Emirats Àrabs, Qatar i Aràbia Saudita, països on obté el 70% de la seva facturació.

Amb l’adquisició de Clariba, Seidor s’assenta en un camp estratègic de gran recorregut i potencialitats dins del sector de les tecnologies de la informació

Clariba és una firma fundada per Marc Haberland que dóna feina a 60 persones i va facturar deu milions d’euros l’any 2019. Opera al segment de analytics, és a dir, la seva especialitat és proporcionar a les empreses eines i tecnologies que els permetin recollir, processar i interpretar el màxim nombre de dades possible perquè tinguin més claredat sobre el seu negoci. Segons explica l’empresa, l’objectiu de Clariba és incrementar el rendiment de les empreses i ajudar-les en la presa de decisions i en el seu procés de transformació digital.

Amb aquesta compra, Seidor reforça la seva àrea de analytics, on ara arriba a una facturació agregada de més de 32 milions i a una plantilla de 315 professionals.

“Amb l’adquisició de Clariba, Seidor s’assenta en un camp estratègic de gran recorregut i potencialitats dins del sector de les tecnologies de la informació. Estem molt contents de reforçar la nostra presència en àmbits clau de la transformació digital, com business intelligence, analítica, intel·ligència artificial, machine learning, i altres processos basats en la gestió de la dada per a la presa de decisions “, explica el president de Seidor, Josep Benito. Segons el directiu, amb aquest pas, el grup català es converteix en un dels líders globals en analytics i en la principal empresa especialitzada en analítica amb tecnologia SAP a l’Orient Mitjà.