Oscar Andreu, director general d'Impala, i Josep Benito, conseller delegat de Seidor.

Seidor compra Impala a l’espera de tancar l’entrada d’un soci financer

La consultora tecnològica familiar catalana adquireix una empresa barcelonina de serveis de comunicacions corporatives i seguretat i impulsa un pla de creixement que vol assolir una facturació de mil milions d'euros el 2025

La consultora tecnològica Seidor avança en la seva estratègia d’adquisicions selectives per reforçar i diversificar les seves àrees de negoci i incrementar la dimensió de la companyia. El grup ambiciona assolir el 2025 una facturació de mil milions d’euros, xifra que suposa duplicar les vendes actuals, que el 2020 –últimes dades disponibles– van sumar 468 milions d’euros. Per accelerar el creixement i complir aquests objectius, Seidor negocia des de fa mesos l’entrada d’un soci financer que podria comprar al voltant del 30% del grup per 150 milions d’euros.

L’empresa, controlada ara al 100% per la família Benito, és un dels principals especialistes en la implantació del software empresarial SAP. Va néixer i té la seu a Vic (Osona), però les seves oficines centrals es troben al districte 22@ de Barcelona. La companyia acaba d’anunciar la compra d’Impala Networking Solutions, amb seu també a la capital catalana i presència a Madrid. Amb aquesta integració, el grup de consultoria i solucions tecnològiques fa un pas ferm per posicionar-se en el mercat dels serveis de comunicacions corporatives, seguretat del lloc de treball, 5G, entorns al núvol i infraestructura per a centres d’emmagatzematge de dades, àmbits en els quals Impala és un especialista en la integració de sistemes desenvolupats per multinacionals com Cisco.

“La integració d’Impala suposa una oportunitat per reforçar i enfortir la unitat de comunicacions, networking, seguretat i connectivitat de la nostra companyia, cobrint una major diversitat de clients i atenent millor les seves necessitats en matèria de solucions tecnològiques”, ha explicat el conseller delegat de Seidor, Josep Benito, el menor dels tres germans propietaris del grup.

Segons Seidor, la compra d’Impala s’acompanyarà de la creació d’un Centre de Competència de Comunicacions que donarà servei a les filials internacionals. La unitat de negoci de Comunicacions de Seidor, encara molt petita dins del grup, suma amb aquesta operació un volum de 20 milions i més de 120 empleats. “Ens trobem en un moment on els DataCenters, els espais de treball i els serveis creixents al núvol necessiten una millor capacitat de comunicacions i seguretat. Amb aquesta compra, s’obren noves vies perquè Seidor cobreixi les necessitats de tecnologies de la informació d’aquests àmbits”, ha apuntat Benito.

El fins ara director general d’Impala, Oscar Andreu, continuarà liderant la nova Impala Seidor i serà també el director de l’àrea de Comunicacions del grup, que compta amb presència directa a 39 països d’Europa, Amèrica Llatina, Estats Units, Orient Mitjà, Àfrica i Àsia. “De la mà d’un partner referencial al sector TI com Seidor, aquesta operació ens permet augmentar el nostre múscul comercial i, amb això, arribar a un nombre més gran de clients, penetrant en nous mercats geogràfics, tant a Espanya com a l’estranger, alhora que multiplicant la nostra capacitat per atraure talent”, assenyala Andreu, el 40% dels clients d’Impala són del sector públic.

Seidor també subratlla que amb Impala es converteix en Gold Partner de Cisco, segell que sumarà al caràcter de soci destacat de SAP, Microsoft, IBM i Adobe. El grup català suma ara una plantilla de 6.000 treballadors i una cartera de 8.000 clients.

A mitjans del passat any va transcendir que la família Benito ha contractat al grup de serveis financers i banca d’inversió Alantra per buscar un soci minoritari que li permeti activar una nova fase de creixement sustentada en adquisicions més grans, tant fora com dins d’Espanya, amb el repte de duplicar la facturació en quatre anys, fins als mil milions d’euros. Segons va avançar El Periódico de España, Peninsula Capital, un fons liderat per l’expresident d’Endesa, Borja Prado, podria haver estat l’elegit pels germans Benito per negociar l’operació, que encara no ha estat anunciada oficialment.