Sincromed
L'equip de Sincromed, amb Gasset al mig.

Sincromed, una nova farmacèutica liderada per cinc científiques

Diana Gasset impulsa aquesta spin-off de Sincrofarm, empresa amb més de 30 anys d'experiència en el sector

Innovar en les fases inicials de creació d’un medicament, cobrint també la seva fabricació i adaptació a la normativa per ser validat. Aquesta és la proposta de Sincromed, una farmacèutica que acaba de ser impulsada per cinc científiques que acumulen anys d’experiència. Diana Gasset és l’encarregada de liderar el projecte, que el completen una enginyera química, dues farmacèutiques, una biòloga i una bioquímica. “El sector farmacèutic és clarament femení, però la gent se sorprèn que totes siguem dones”, assenyala Gasset.

Sincromed és una spin-off de Sincrofarm, una empresa on Gasset era sòcia. És d’aquí d’on prové bona part del coneixement que aporta Sincromed. Fundada el 1990, Sincrofarm s’ha dedicat a fabricar medicaments i complements alimentaris per a altres empreses. Amb els anys, la companyia ha anat guanyant experiència, atenent noves peticions dels clients, que ja no volien que només fabriquessin els productes sinó que també s’encarreguessin del seu desenvolupament galènic, és a dir, de la fórmula que els defineix, buscant noves maneres de fer.

Veient que cada cop més empreses els hi demanaven innovar en el disseny de la fórmula, la selecció dels ingredients o l’elaboració dels estudis inicials, Gasset va decidir crear Sincromed, amb una inversió inicial de 130.000 euros i ubicant-se a les mateixes oficines de Sincrofarm, a Cornellà de Llobregat. Des del seu naixement, la spin-off està registrant uns resultats molt superiors als objectius que s’havia marcat per als primers mesos, treballant en més de deu projectes. “Les meves previsions eren conservadores i s’han vist clarament superades”, remarca Gasset, sense concretar les xifres. De moment, ja estan ampliant l’equip per respondre a la demanda detectada.

Per a la consellera delegada, la professionalitat de l’equip i el coneixement que tenen del sector explica la rebuda que han tingut. “Un mal assessorament et pot causar molts problemes i complicar la sortida al mercat”, enraona.