Cero Cero
L'empresa tèxtil llança la seva pròpia línia de mitjons, Cero Cero.

Socks Market, moda sostenible i local amb la col·lecció ‘Cero Cero’

La nova línia de mitjons s'ha filat a Sant Cugat del Vallés (Barcelona), a partir de cotó cultivat a Andalusia, esdevenint així la primera empresa del país que recupera aquesta matèria primera

“No m’ho puc creure!”, va manifestar Miguel Valero després de descobrir que Espanya produeix el 21% del total de cotó de la Unió Europea. Valero és soci fundador de Socks Market, la primera empresa espanyola en la venda única de mitjons, amb més de 60 marques de renom internacional i milers de models diferents que es troben disponibles a les seves botigues físiques i en la seva pàgina web.

Fins fa poc més d’un any, els productes propis de Socks Market eren fabricats amb cotó d’Espanya, malgrat que era exportat directament a Bangladesh, on es filava, es tractava i es retornava al nostre país en bobines. “No té sentit tenir quilos de cotó donant tombs per mig planeta, si surt d’una planta andalusa i es col·loca en una màquina de Burgos”, ha assegurat el seu responsable.

A partir d’aquesta reflexió, neix la col·lecció Cero Cero, una nova aposta que confecciona mitjons amb cotó andalús –el 99,9% del seu cultiu es concentra a Andalusia i en menor mesura en petites superfícies de Múrcia–, convertint-se així en la primera empresa del país que recupera aquesta primera matèria.

Amb aquesta nova línia de productes, Socks Market es proposa revolucionar la moda sostenible i de proximitat, atès que concentra localment tot el procés de collir, filar, tenyir i fabricar les peces, la qual cosa es tradueix en una reducció d’un 95% en la petjada de carboni generada pel transport de mercaderies.

De la mateixa manera, aquest nou model de negoci reforça l’economia local, genera llocs de treball dignes en l’entorn i augmenta la qualitat de les peces. “Per al desenvolupament d’aquesta nova línia de mitjons va fer falta dur a terme una laboriosa tasca en la cerca de proveïdors i fàbriques fins a aconseguir que tot el procés es pogués dur a terme sense sortir d’Espanya. Finalment, hem aconseguit que el cotó sigui collit per cooperatives andaluses perquè, posteriorment, es fili a Sant Cugat del Vallés (Barcelona), es tenyeixi a Castelló (València) i el mitjó es teixeixi a Burgos”, ha explicat Miguel Valero.

Al voltant de 75 milions de treballadors es dediquen a confeccionar roba a tot el món. Menys del 2% guanya un salari que els permet viure. La indústria tèxtil és, a més a més, la segona indústria més contaminant del planeta. Només les emissions de carboni generades en el sector de la moda i el calçat són superiors a aquelles que provoquen tots els vols d’avió i tots els enviaments marítims internacionals junts.

Al voltant de 75 milions de treballadors es dediquen a confeccionar roba a tot el món. Menys del 2% guanya un salari que els permet viure

Cero Cero és el nom triat per a la col·lecció per la seva referència a “la moda d’aquí feta amb producte d’aquí” i està formada per una sèrie de mitjons amb uns dissenys geomètrics, que homenatgen els estampats dels anys 50, considerada la primera gran època daurada dels mitjons i en la qual grans mites de Hollywood, com per exemple James Stewart, prestaven la seva imatge a la publicitat d’aquesta peça fins llavors completament oblidada.

Socks Market és la primera cadena d’Espanya de botigues multimarca dedicades exclusivament a la venda de mitjons. Nascuda el 2016 com un projecte d’autoocupació, s’ha acabat convertint en un dels principals referents europeus en el sector tèxtil. Els seus punts de venda físics i online reuneixen les principals marques nacionals i internacionals de mitjons.

Cero Cero
Alguns dels dissenys que componen la nova col·lecció de Socks Market.