Equip directiu D-Sight
Els cofundadors de D-Sight, els doctors Cristina Hernández i Rafael Simó, amb la consellera delegada, Carla Maté, al centre.

La ‘spin-off’ D-Sight capta un milió en la primera inversió del fons Clave a Catalunya

La companyia impulsada pel VHIR destinarà el finançament obtingut a desenvolupar el seu fàrmac per a la retinopatia diabètica, més barat i menys invasiu que els tractaments disponibles

D-Sight ha captat un milió d’euros del fons de capital risc Clave Capital per avançar en la teràpia que ha desenvolupat per a les fases primerenques de la retinopatia diabètica, la complicació microvascular més comuna en les persones amb diabetis i la principal causa de discapacitat visual i ceguesa prevenible en la població adulta.

El finançament obtingut servirà a la startup per avançar en la primera fase de validació clínica del fàrmac, més barat, menys invasiu i amb menys efectes adversos que els tractaments disponibles actualment en el mercat, bàsicament el làser i injeccions intravítries. “Estem davant d’una necessitat mèdica no coberta a escala mundial per a la qual D-Sight té una solució innovadora, de baix cost, no invasiva, segura i eficaç”, explica la consellera delegada i cofundadora, Carla Maté.

La startup, amb seu a Barcelona, continuarà així validant el seu tractament per a la retinopatia diabètica en les successives fases clíniques que permetin aconseguir la seva llicència comercial per part de grans companyies farmacèutiques perquè venguin el producte. A llarg termini, la companyia preveu investigar i desenvolupar noves teràpies per al tractament d’altres malalties neurodegeneratives de la retina, com el glaucoma, una malaltia totalment asimptomàtica que, quan presenta símptomes, es troba en les fases més avançades i resulta irreversible, sense poder recuperar la pèrdua de visió.

D-Sight és una spin-off del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) recentment constituïda. Representa el primer cas del model entrepreneur in residence impulsat pel VHIR, amb un històric de 15 empreses constituïdes. Amb aquest model pioner, membres de la institució ofereixen els seus serveis professionals a projectes en fase de creació d’empreses amb l’objectiu d’accelerar i enfortir la seva trajectòria. A més, en el cas de D-Sight, la seva consellera delegada i cofundadora s’ha acabat integrant en l’equip emprenedor.

Així mateix, la startup té el seu origen en una línia de recerca amb més de deu anys de trajectòria dins del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del VHIR i el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Vall d’Hebron. Al capdavant d’aquests estudis es troben els altres cofundadors de la companyia, els doctors Rafael Simó i Cristina Hernández.

La inversió a D-Sight representa la primera operació que Clave Capital ha realitzat a Catalunya. La gestora independent d’inversió està especialitzada en projectes innovadors i pimes industrials. Amb oficines a Madrid, València, Pamplona i ara a Barcelona, acumula 20 anys d’experiència invertint i acompanyant a empreses tecnològiques des de les seves fases inicials. Actualment, gestiona més de 90 milions d’euros en sectors com la salut, la nutrició i l’agrifood.