Amenitiz
Alexandre Guinefolleau, cofundador i conseller delegat d'Amenitiz.

La ‘hospitech’ Amenitiz capta 6,5 milions per créixer a Europa

La plataforma especialitzada en el desenvolupament de software per al sector d'hotels independents, B&B i cases rurals ha donat entrada a inversors tecnològics com Point Nine i Backed ia diversos business angels, entre els que hi ha Avi Meier, cofundador de Travelperk; Matt Robinson, impulsor de GoCardless i Carlos Gonzales, exdirector d'operacions de GoCardless.

La startup Amenitiz, especialitzada en el desenvolupament de software per al sector hoteler independent, ha tancat una ronda d’inversió de 6,5 milions d’euros que han liderat la firma europea de capital de risc Point Nine Capital i el fons Backed. La plataforma hospitech destinarà aquest finançament al seu creixement, amb l’entrada a nous països i responent a la forta demanda del sector hoteler francès, italià i espanyol. Amenitiz va ser considerada una de les deu startups més destacades de Barcelona per la revista Wired el 2021 i una de les deu startups espanyoles amb un creixement meteòric segons EU-Startups.

La companyia, cofundada per Alexandre Guinefolleau, Emmanuelle Guinefolleau i Frédéric Cadet, ha treballat des de la seva creació el 2016 amb més de 3.000 establiments a 28 països diferents i ara compta amb més de 100 empleats. En aquesta nova fase, la startup espera triplicar el seu equip en els propers anys.

La plataforma, que ha impulsat la creació d’un sistema operatiu complet per a la gestió hotelera que permeti contrarestar el domini de les agències de viatge online (OTA), també basa la seva expansió en el disseny de serveis addicionals, com la gestió d’ingressos, per oferir als hotelers independents serveis que fins ara només es trobaven disponibles per als grans hotels.

La firma ha elaborat aplicacions de gestió per a hotels independents, B&B i cases rurals de tot Europa, a qui ha dissenyat llocs web, un motor de reserves, un control d’inventari de tarifes i reserves (channel manager) i un sistema operatiu PMS, entre altres serveis. També ha ampliat les operacions amb un sistema de gestió de pagaments molt fàcil d’utilitzar que els hotelers usen diàriament per automatitzar les tasques, com la facturació i les transaccions.

L’empresa ha vist incrementar la demanda de serveis especialment l’any 2020, en què ha quadruplicat el creixement, en un període complicat per al sector de l’hostaleria arran de la pandèmia del coronavirus. El conseller delegat, Alexandre Guinefolleau, reconeix que “desafortunadament, a mesura que els hotelers depenen cada vegada més de la distribució online, sovint s’adonen que el seu paquet tecnològic actual, si n’hi hagués, és innecessàriament laboriós, costós i molest. Volem canviar aquest fet reconstruint el sistema operatiu de l’hoteler i convertir-nos en la primera elecció de qualsevol establiment a Europa”.

La companyia, creada el 2016, ha col·laborat amb més de 3.000 establiments a 28 països

La ronda de finançament també ha estat subscrita per diversos business angels, entre els quals es troben Avi Meier, cofundador de Travelperk; Matt Robinson, impulsor de GoCardless i Carlos Gonzales, exdirector d’operacions de GoCardless.

Amenitiz
La companyia, creada el 2016, té un equip de més de 100 professionals.

En aquesta darrera ronda, l’empresa també compta amb el suport d’inversors existents, com el fons Otium Capital; Arthur Waller, director executiu de Pennylane, que s’ha incorporat com a membre independent al consell de la firma; Nicolas Celier, de Ring Capital, i Sebastien Venturini, de Weekendesk.