Startup Grind Barcelona celebra la 2a conferència anual

Amb Startup Grind, Barcelona es posiciona en el mapa de l’emprenedoria global. Únicament sis ciutats de la comunitat tenen aquest privilegi, les més potents del món: Redwood City (Global), Méxic DF (Sud i Centre Amèrica), Toronto (Nord Amèrica), Melbourne (APAC), UK (Europa-nord) i Barcelona (Europa sud + Nord d’Àfrica)

[dropcap letter=”F”]

undada a Silicon Valley al 2010,  l’Startup Grind és la gran comunitat d’startups a nivell mundial que inspira i connecta a més d’un milió d’emprenedors de 500 ciutats de tot el món. Impulsa l’ecosistema tecnològic a 150 països a través de l’organització d’esdeveniments, impactes en mitjans de comunicació i acords de col·laboració amb organitzacions com Google for Entrepreneurs.

El que no falla mai són les xerrades mensuals amb fundadors, innovadors i/o inversors d’èxit que expliquen les lliçons apreses en el camí de construir grans companyies de renom. En aquests anys, l’Startup Grind ha acollit 5.000 fireside chats  i alhora es centra en acompanyar els emprenedors tot connectant-los amb nous socis, ajudant-los en la cerca de finançament o aconseguint-los nous usuaris i clients. Derek Andersen n’és el fundador i conseller delegat i el màxim responsable d’estendre els valors de la Startup Grind per tot el món.

“És ben sabut que la cultura Pay-it-forward és l’essència d’aquest ecosistema. L’Startup Grind es basa en aquests valors fonamentals i ha tingut un gran impacte tant en l’ecosistema local a Estocolm, Suècia i els nòrdics, com també en l’ecosistema mundial per a les startups. Els valors de donar, ajudar i fer amics (Giving, Helping and Making friends) són quelcom que influeix en l’estil de vida dels emprenedors, inversors i constructors d’ecosistemes (community builders) a tot arreu. Sé que aquest fet és un dels motius pels quals Estocolm continua construint grans empreses globals.” explica Jonas Almeling de Startup Grind Sweden

Aquest dimecres 14 de novembre, Barcelona celebra la seva 2a conferència anual, posicionant-se així en aquest mapa d’emprenedoria global. Únicament sis ciutats de la comunitat tenen aquest privilegi, les més potents del món: Redwood City (Global), Méxic DF (Sud i Centre Amèrica), Toronto (Nord Amèrica), Melbourne (APAC), UK (Europa-nord) i Barcelona (Europa sud + Nord d’Àfrica). S’escullen atenent el nombre d’esdeveniments per any, nivell dels ponents, mitjana d’assistents i d’altres barems que s’usen internament.

A Barcelona, l’Startup Grind va néixer el 2014 i el lidera Àlex Rodríguez Bacardit, demostrant l’aposta per Barcelona com a ciutat clau en l’àmbit tecnològic. L’Àlex va ser escollit Chapter Director of the year 2016, però ell prefereix afirmar que el mèrit és de Barcelona i que, per tant, la ciutat, l’ecosistema, va rebre aquest reconeixement.  

Els últims quatre anys ha organitzat uns 60 esdeveniments comptant amb la participació de grans referents tant locals com Carlota Pi (HolaLuz), Mar Alarcón (Social Car), Miguel Vicente (Wallapop), Christian Rodríguez (Byhours); com internacionals, per exemple l’Ingrid Vershuren (Dow Jones) i el Vincent Rosso (Blablacar).

“Gràcies a la nostra afiliació amb Google i el nostre posicionament i visibilitat, la gent ens contacta abans d’aterrar aquí. Som una mena d’ambaixadors de Barcelona en el món dels negocis. Tenim com a reptes posicionar la nostra conferència com la conferència Tech a nivell Europeu i fer créixer la Startup Grind fins a ser un clar  referent a Europa, tal i com ja ho és a Amèrica i Àsia”, diu l’Àlex Rodriguez.

L’esdeveniment anual és el punt de trobada perfecte per a actors destacats a nivell mundial. Enguany hi estan convidats Dhiraj Mukherjee (Co-Founder de Shazam), Alexis Bonte (Atomico), Josep Mitjà, (COO + Co-Founder Rakuten TV), Dhiraj Mukherjee, (Co-Founder Shazam), Sofía Benjumea (Directora de Google Campus Madrid), Lorenz Jüngling, (CPO N26), Miguel Valls (Alta Life Sciences) i Montse Guardia (Banc Sabadell), entre d’altres. Consulta aquí tots els ponents i el programa.

“Barcelona té una llarga història, amb el Mobile World Congress com a gran exemple, construint empreses en un món digital. També és una ciutat molt ben relacionada, no només amb el mercat espanyol, sinó amb molts altres mercats. Veig exemples excel·lents d’empreses internacionals que aterren a Barcelona. L​a companyia sueca TechBuddy és un gran exemple d’això. Crec que moltes altres seguiran el seu camí i connectaran amb l’ecosistema de Barcelona”.  Jonas Almeling, Startup Grind Sweden

Al 2017, la 1a conferència anual a Barcelona va acollir més de 700 convidats. Aquest cop s’espera més afluència i millors ponents. Tots ells assistiran a l’esdeveniment moguts per la potència de Barcelona en un moment en què està atraient grans corporacions que aposten per la ciutat per implementar els seus labs d’innovació. Barcelona de nou, atrau talent, inversió i noves oportunitats de fer negoci.