Pharmacelera
L'equip directiu de Pharmacelera, format per Oscar Rey (CMO), Enric Gibert (CEO) i Enric Herrero (CTO).

La ‘startup’ Pharmacelera es prepara per fer el salt als Estats Units

La companyia barcelonina ofereix una tecnologia a empreses i investigadors per accelerar el descobriment de nous medicaments

L’empresa emergent Pharmacelera ultima una ronda d’1 milió d’euros per poder arribar als Estats Units i exportar la seva tecnologia per desenvolupar nous medicaments. L’operació, que es preveu tancar en els pròxims dies, estarà liderada per un inversor de Sillicon Valley, de qui no s’ha comunicat la identitat, i es veurà complementada per una campanya d’equity crowdfunding que han obert a Capital Cell.

Es tracta de la segona ronda de finançament de la companyia deeptech, després d’haver captat 1 milió d’euros el 2021, a través de la mateixa plataforma d’equity crowdfunding. Fins ara, Pharmacelera ha aixecat 3,7 milions d’euros, entre fons públics i privats. Li han donat suport agents com Acció, el CDTI, Enisa, l’European Innovation Council (EIC) i la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). També ha sumat a inversors de Iese i Esade.

La startup va ser fundada per Enric Gibert i Enric Herrero el 2015. Tots dos havien treballat en el camp de la computació d’altes prestacions i s’havien conegut a la multinacional Intel. Van decidir aprofitar la seva experiència per crear Pharmacelera, una plataforma computacional que ajuda a descobrir quines són les molècules candidates amb més probabilitats de convertir-se en un fàrmac efectiu. A partir de l’ús de la intel·ligència artificial i algoritmes de mecànica quàntica, la tecnologia que han desenvolupat ha permès detectar molècules que tenen tres vegades més probabilitats de superar amb èxit els assajos clínics.

Pharmacelera comercialitza la seva plataforma a empreses biotecnològiques i farmacèutiques, així com a grups de recerca d’universitats i centres públics. Actualment, compta amb una cartera de 15 clients, el 95% fora d’Espanya i la majoria al Regne Unit i els Estats Units. Tenint en compte que el mercat americà és també el més dinàmic i el més important per als sectors amb qui treballen, han decidit obrir una seu al país, amb la ubicació concreta i el personal necessari encara per concretar.

Amb seu en el Parc Científic de Barcelona (PCB), la companyia deeptech preveu multiplicar per cinc la seva facturació en els pròxims tres anys després de la seva arribada als Estats Units. De cara a 2024, espera començar a registrar beneficis. La plantilla se situa en els 20 treballadors.