L'equip de l'startup Proppos

Proppos tanca una ronda de 750.000 euros amb BStartup i Wayra

El programa BStartup de Banc Sabadell ha liderat la ronda de finançament, en la que també han participat Wayra Telefónica, el CDTI i Acció

L’startup catalana Proppos, especialitzada a fer pagaments a restaurants mitjançant la intel·ligència artificial, ha tancat una ronda de finançament de 750.000 euros, liderada per BStartup, de Banc Sabadell, i en la qual ha participat també Wayra, de Telefónica. També s’han sumat a la ronda de Proppos agents públics com el Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) i Acció.L’empresa emergent, a través de Proppos Fastpay, vol millorar el rendiment dels restaurants gràcies a l’ús de dades massives per agilitzar les cues a l’hora de pagar, especialment en hores punta, millorant l’experiència de compra i la productivitat. Proppos ha començat a fer proves pilot a cafeteries o restaurants de menjar ràpid: opera a través de punts de venda intel·ligents que reconeixen el producte i el preu, i cobren de manera completament automàtica sense necessitat de llegir el codi de barres. Aquesta solució ha demostrat ser deu vegades més ràpida que el procés tradicional de pagament que hi ha en aquests tipus de locals.

El conseller delegat i cofundador de Proppos, Nil Salomó, explica que el seu objectiu és posicionar-se a escala europea com “a líder en el reconeixement de menjar mitjançant intel·ligència artificial, aportant solucions d’alt valor afegit al sector del food service“. “Amb aquesta ampliació de capital ens pretenem consolidar a nivell nacional i fer els primers passos a nivell internacional”, agrega Salomó.