Max Hardy-Werbin Trialing
Max Hardy-Werbin, conseller delegat de Trialing.

La ‘startup’ Trialing crea una plataforma on trobar l’assaig clínic més adient per a cada pacient

La companyia barcelonina preveu començar a operar a França

L’empresa emergent Trialing vol garantir que tots els pacients puguin tenir accés a qualsevol assaig clínic que s’estigui fent, independent del centre sanitari on es trobin. Impulsada per metges, la startup barcelonina ha creat una plataforma que recull les diferents investigacions que estan en marxa a tot Espanya i permet filtrar-les segons les necessitats de cada pacient. En pocs clics, els professionals sanitaris poden trobar l’assaig que més s’escau per a cada cas i contactar amb l’hospital que el fa en menys de 24 hores.

“Fins ara, el més habitual és tirar de contactes i preguntar als coneguts, un mètode que no et dona accés a tota la informació”, explica el seu conseller delegat, Max Hardy-Werbin. La plataforma de Trialing, a més, utilitza algoritmes per assegurar que la informació disponible és la més acurada i actualitzada possible per a la correcta presa de decisions dels metges. “Als registres governamentals costa trobar informació actualitzada i no disposen dels filtres de cerca adients o les dades de contacte per derivar ràpidament els pacients”, afegeix Hardy-Werbin.

Trialing, disponible en versió web o app mòbil, recull actualment uns 900 assajos clínics, oferits de manera gratuïta tant al personal sanitari i als pacients com als centres hospitalaris. “No podem monetitzar la major o menor visibilitat o posicionament d’un assaig clínic o un hospital perquè posaríem en risc el fet d’oferir la millor informació als metges”, exposa Hardy-Werbin.

De moment, estan centrats en les investigacions d’oncologia i hematologia, però preveuen incloure altres branques mèdiques. Tant a Barcelona com a la resta d’Espanya treballen amb la majoria de centres que tenen assajos clínics actius. També operen a Portugal i preveuen començar-ho a fer a França.

Nascuda l’any 2021 a Barcelona, la companyia ja compta amb un equip de 17 treballadors. S’ha finançat amb recursos privats, tant dels fundadors com d’inversors. També ha rebut un ajut directe de 75.000 euros per part d’Acció.

Trialing
Trialing se centra en les investigacions d’oncologia i hematologia.