Swab "Barcelona Art Fair"

Swab Barcelona Art Fair

La fira d'art Swab arriba a la seva onzena edició del 27 al 30 de setembre el en Pavelló Italià de Fira de Montjuïc. Exposarà els treballs de prop de 300 artistes consagrats al costat d'altres emergents provinents de més de 60 galeries dels cinc continents.

L’onzena edició de Swab, fira internacional d’art que va néixer a Barcelona, ​​oferirà els propers dies una contundent programació -del 27 al 30 de setembre al Pavelló Italià (Fira de Montjuïc). Prop de 300 artistes consagrats al costat d’altres emergents provinents de més de 60 galeries dels cinc continents, mostraran les seves propostes més innovadores en diferents disciplines artístiques.

Una cita imprescindible per conèixer els artistes locals i internacionals que conformen el panorama actual. I, un compromís que es manté fidel als objectius que va plantejar el seu fundador, el col·leccionista privat Joaquín Díez-Cascón, el 2006: “Trencar amb la imatge hermètica i elitista que sovint envolta el món de l’art contemporani i fer-lo més accessible al públic general”. La fira es consolida com un esdeveniment generador d’oportunitats perquè artistes, galeries i curadors emergents puguin accedir al mercat de l’art.

The desert and the cactus

El programa d’aquest any s’estrena amb: The Desert and the Cactus, comissariat per Omar López-Chahoud, reuneix sis galeries de l’escena pictòrica de Brooklyn. Performance, en associació amb la Diputació de Barcelona i sota un jurat format per Alexandra Laudo, Imma Prieto i Joan Morey, mostra el treball de sis artistes catalans o residents a Catalunya. Ephemeral, comissariat per Caterina Almirall, s’afirma com una plataforma única per als artistes estrenyent llaços mitjançant les fàbriques de creació Hangar, Fabra i Coats i La Escocesa.

I una inèdita programació que inclou la participació d’elBulli Fundation. Aquesta edició també permet l’estrena de Reading, una concept store editorial en la qual l’art troba altres formes d’expressió a través de llibres. Per la seva banda, el reconegut programa general que involucra la participació de galeries destacades i de llarga trajectòria. La proposta On paper, un espai per a reinterpretar el llenguatge artístic del paper com a tècnica contemporània. I els programes My First Art Fair i Seed. El primer, becant tres galeries que tinguin menys de dos anys de vida i que mai hagin participat d’una fira d’art internacional. I, el segon, oferint una oportunitat a galeries i col·lectius d’artistes capdavanters de noves plataformes i formats creatius.