Carlos Nueno Teladoc Health
Carlos Nueno, president internacional de Teladoc Health.

Teladoc Health obre un ‘hub’ tecnològic a Barcelona, amb cent persones

El nou centre de desenvolupament digital a l'àmbit de la salut contribuirà a convertir la ciutat en un pol d'innovació de referència en medicina virtual i salut digital a Europa

Teladoc Health, empresa nord-americana dedicada a la telemedicina, ha situat un hub digital en tecnologies sanitàries a Barcelona, pel que ha contractat un equip de 50 desenvolupadors i preveu ampliar la plantilla fins als cent experts en els propers mesos. La firma té a Catalunya 500 treballadors.

El nou centre de desenvolupament tecnològic neix amb l’objectiu de convertir la ciutat en un pol d’innovació tecnològic referent en medicina virtual i liderar la salut digital a Europa.

La multinacional té a Barcelona la seu corporativa per al seu negoci internacional des de 2020, amb un equip que lidera Carlos Nueno i que gestiona l’operativa de 24 països i 1.500 persones. L’empresa acaba d’estrenar unes noves oficines de 7.000 metres quadrats a la Via Augusta.

El màxim responsable de la divisió internacional ha explicat que “en els propers anys, la tecnologia al món sanitari tindrà un gran impacte i desenvolupament, fet que generarà noves oportunitats de negoci i d’ocupació”. Nueno ha destacat que Barcelona pot contribuir i té l’oportunitat de liderar aquest creixement “gràcies a l’ecosistema tecnològic i de salut disponible a la ciutat i a tot el país”.

Des de la ciutat, Teladoc Health potenciarà les sinergies locals que es poden generar dins del sector de la telemedicina, atraure més talent digital i acollir molts professionals tecnològics de països de l’Europa de l’Est.

El president internacional de Teladoc Health, companyia cotitzada a la Borsa de Nova York, ha manifestat que la telemedicina no està en auge a causa de la pandèmia, sinó que respon a un canvi més global en el camp de l’atenció mèdica. “L’experiència mèdica ha canviat, especialment per als pacients de salut mental, que han crescut els darrers anys, i per als pacients amb malalties cròniques, que comencen a veure com a indispensables els serveis mèdics virtuals, ja que els ajuden a fer més suportable la seva patologia”, ha assegurat.

La mutinacional té a Barcelona la seu de la divisió internacional, que representa el 12% del negoci global

A través dels seus serveis d’assistència mèdica virtual per a particulars i entitats sanitàries arreu del món, Teladoc Health ofereix de manera senzilla la telemedicina, els serveis mèdics especialitzats i una segona opinió mèdica especialitzada.

Durant el 2021, l’empresa a nivell global va comptabilitzar 15,4 milions de visites mèdiques virtuals, un 38% més que l’any anterior, fetes per més de 70 milions de persones i gestionades per una plantilla global de 4.000 persones.

L’any passat, a través de la divisió internacional establerta a Barcelona, el grup va ingressar ​​258 milions d’euros, amb un creixement del 44%. La xifra representa un 12% del negoci global de la multinacional, que va tancar l’any passat amb una facturació propera als 1.900 milions d’euros. Per al 2022, la companyia preveu assolir els 2.500 milions d’euros, amb un increment del 30%, i entre 18,5 i 20 milions de visites.