El director territorial de Telefónica a Catalunya, José Manuel Casas.

La xarxa 5G de Telefónica arriba ja al 81% dels catalans

S'espera que aquesta nova tecnologia revolucioni no només la manera de comunicar-se, sinó també la indústria. Permetrà la connectivitat ultraràpida de milions de dispositius, possibilitant la creació d'una infinitat de nous serveis i solucions tecnològiques.

Telefónica ha superat els seus objectius inicials per desplegar la tecnologia 5G a Catalunya i tancarà l’any cobrint el 81% de la seva població. Actualment, aquesta nova generació de telefonia mòbil ja està disponible a 200 localitats catalanes.

La tecnologia 5G està arribant tant a poblacions grans com petites d’arreu del territori, incloent les quatre capitals de província i ciutats i localitats com L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Martorell, Terrassa, Sabadell, Manresa, Igualada, Reus, Cambrils, Salou, Roses, Llançà, Pals, Balaguer o Mollerusa.

El director territorial de Telefónica a Catalunya, José Manuel Casas, assenyala que l’aposta de la companyia es basa a garantir el desplegament de la 5G per a tothom. “Ja hem superat els objectius previstos per aquestes dades i amb això impulsem la digitalització del país, les pimes, les administracions públiques i els ciutadans”, defensa Casas.

Per al desplegament inicial de la 5G, Telefónica està treballant amb les últimes generacions de ràdio que permeten el doble ús 4G i 5G, amb l’objectiu de fer arribar aquesta nova tecnologia al màxim de població en un primer moment. S’està fent a través dels emplaçaments i les infraestructures actuals i, a mitjà i llarg termini, s’anirà complementant amb noves estacions base i small cells, segons la capacitat o la cobertura que sigui necessària.