Imatge virtual de la façana d'un dels nous edificis del campus de The British School of Barcelona a la capital catalana.

The British School of Barcelona invertirà 15 milions en un nou campus a Sarrià-Sant Gervasi

L'escola privada obrirà el seu primer centre a la capital catalana, que se sumarà als de Castelldefels i Sitges. El primer edifici estarà enllestit el curs vinent i acollirà fins a 200 alumnes de Primària i Infantil.

The British School of Barcelona (BSB) continua expandint el seu model educatiu per la capital catalana i els seus voltants. Després dels campus que té a Sitges i Castelldefels, BSB obrirà un nou centre escolar a Barcelona, el BSB City, format per dos edificis ubicats al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Per fer-ho possible, invertirà 15 milions d’euros, treballant amb una vintena d’empreses locals. Es reformaran integralment dos edificis existents, un d’ells d’estil modernista, per adaptar-los als nous usos educatius. Tots dos centres escolars tindran una capacitat total per a gairebé un miler d’estudiants. Comptaran amb laboratoris, espais esportius, cuines amb capacitat de 900 menús diaris i instal·lacions fotovoltaiques.

El primer edifici, ubicat al carrer de l’Esperança, estarà llest pel curs que ve. El Foundation Campus comptarà amb 750 metres quadrats d’espai interior i 500 metres quadrats a l’aire lliure. Tindrà capacitat per a un total de 200 alumnes de tres a deu anys, oferint-los els cursos d’Infantil i Primària.

Posteriorment, el setembre de 2023, el campus de Barcelona ampliarà les seves instal·lacions amb un segon edifici, el Main Campus, a prop del Foundation Campus, a tocar de la plaça John Kennedy. Amb una superfície de 5.500 metres quadrats d’espais interiors i 1.200 metres quadrats d’exteriors, podrà acollir fins a 750 alumnes de tres a 18 anys, amb cursos d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. També tindrà instal·lacions esportives, pròpies i adjacents.

El campus de Sarrià-Sant Gervasi es convertirà en el quart centre a Catalunya i se sumarà al BSB Castelldefels, creat el 1999 i amb cursos per a alumnes de tres a 16 anys, i el BSB Sitges, incorporat el 2016, abans International School of Barcelona, i amb formació dels tres als 11 anys. A Castelldefels, BSB també compta amb el BSB Nexus, un campus preuniversitari, per a alumnes d’entre 16 i 18 anys, que es va inaugurar el 2018.

Així serà el segon edifici del nou campus de BSB a Barcelona, a prop de la Plaça Kennedy.

Trajectòria de més de 60 anys

Fundada el 1958 com a The Anglo-American School, per un contracte amb la marina dels Estats Units, l’escola d’elit ha anat assentant les bases d’una trajectòria centrada en l’educació britànica internacional durant més de 60 anys. Amb quotes anuals que van des dels 10.000 euros fins als gairebé 16.000 euros, els seus centres estan reconeguts i acreditats pel Govern del Regne Unit i d’Espanya, impartint la titulació britànica i espanyola, a més d’oferir el Batxillerat Internacional. L’equip docent té l’anglès com a llengua materna i les nacionalitats dels alumnes són de fins a 60 països diferents.

Amb quotes anuals que van des dels 10.000 euros fins als gairebé 16.000 euros, els seus centres estan reconeguts i acreditats pel Govern del Regne Unit i d’Espanya

BSB ofereix un programa d’estudis individualitzat, on els alumnes poden escollir les activitats i matèries que volen fer. Parteix d’una educació autònoma des dels tres anys en l’etapa Infantil, passant per l’aprenentatge basat en projectes a Primària i l’elecció d’assignatures al llarg de tot el cicle de Secundària, fins a arribar al Batxillerat.

Aquest col·legi privat forma part del grup educatiu internacional Cognita des del 2007. Cognita compta amb una vuitantena de col·legis a Europa, Amèrica del Sud i Àsia, que eduquen a més de 55.000 alumnes. A Espanya, hi ha vuit centres que formen part del grup, entre ells, Mirasur School, The English Montessori School i el Colegio Europeo de Madrid.

Alumnes de la BSB a una classe de ciència al laboratori.