Squid
L'aplicació es pot descarregar des de Google Play o l'Apple Store.

The New Barcelona Post, ja disponible a través de l’app de notícies Squid

A partir d'ara també es poden llegir les nostres notícies i reportatges en català a través de l'app Squid, on l'usuari pot triar rebre aquelles informacions de les temàtiques que més li interessin i delimitar també l'àrea geogràfica.

El consum de notícies a través del mòbil s’ha convertit en la pràctica més habitual, no només entre les generacions més joves, sinó també en les més adultes. Aplicacions com Squid permeten tenir accés a milers de fonts informatives i triar estar informat de tot el que passa al món o delimitar la tipologia de notícies per àrea geogràfica o per temàtica.

 
 

Squid és gratuïta i no requereix cap mena de registre. Només cal baixar-se l’aplicació i triar entre més de cent categories, com notícies destacades, món, Espanya, Catalunya o Barcelona. Economia, gastronomia, estil de vida, música, cultura, llibres o cinema són altres de les moltes temàtiques amb què l’usuari pot personalitzar l’aplicació. Es pot seleccionar rebre les notícies en l’idioma local d’uns seixanta països d’Europa i Amèrica Llatina, inclòs el català. Així, d’una forma molt fàcil i amb una única aplicació, és possible informar-se del que passa, per exemple, al Regne Unit, França, Polònia, Rússia, Alemanya, Austràlia, Mèxic, Colòmbia, Argentina o el Perú.

 

Squid
Imatge de l’aplicació, que permet triar entre múltiples categories temàtiques.

Des d’ara, les informacions publicades per The New Barcelona Post també seran accessibles a través d’Squid, que ofereix altres funcionalitats com guardar articles favorits, rebre alertes i compartir la notícia a través de les principals xarxes socials o per correu. Així mateix, també es poden bloquejar fonts informatives que no siguin d’interès.

A diferència d’altres aplicacions per dissenyar el teu propi canal informatiu, Squid permet personalitzar les notícies afegint comentaris, subratllant, dibuixant o incorporant icones o adhesius. L’aplicació està disponible tant a Google Play com a l’Apple Store i a Huawei AppGallery. Squid App ha estat desenvolupada per l’empresa sueca Njuice.