Toni Mora CCOO
Toni Mora, en una foto d'arxiu.

Toni Mora, nou president del CTESC

El ple del CTESC aprova per majoria la proposta del Govern, que també incloïa el nomenament de la vicepresidenta d'Autònoms Pimec, Carme Garcia, com a nova secretaria executiva d'aquest òrgan consultiu

Els fins ara secretari de Política Territorial, Acció Social, Barcelonès i Migracions de CCOO de Catalunya, Toni Mora,  ha estat nomenat nou president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). Mora, que deixarà el seu càrrec al sindicat, substituirà Lluís Franco, president des del 2014.

El ple del CTESC ha aprovat per majoria la proposta de nou president realitzada pel vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. El Govern també havia proposat a la vicepresidenta d’Autònoms Pimec, Carme Garcia, com a nova secretaria executiva del CTESC, càrrec que també ha estat aprovat per majoria pel ple del Consell.

El nou president del CTESC ha treballat al sector de la neteja,  el plàstic i el metall, a més de com autònom. Mora té estudis universitaris en Dret i Geografia i Història i formació en Polítiques Públiques. Va ser secretari general de la Unió Comarcal del Baix Llobregat de CCOO, i també de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf. Des del 2017 fins a l’actualitat, ha ocupat el càrrec de secretari de Política Territorial, Acció Social, Barcelonès i Migracions a l’organització liderada per Javier Pacheco.

Per la seva banda, Garcia és llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB). També és mediadora oficial de civil i mercantil per la Universitat de La Rioja i diplomada en Dret Tributari pel Centre d’Estudis Empresarials. Compta amb més de trenta anys d’experiència en el sector financer, dels quals vint en el sector públic, en tasques directives en l’Institut Català de Finances (ICF). Paral·lelament, ha format part de Pimec i el Col·legi d’Economistes de Catalunya.

El CTESC és un ens de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat i autonomia orgànica i funcional per al compliment de les seves finalitats com a òrgan consultiu i d’assessorament del Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals. Recull les propostes dels agents socials que representa i analitza l’adequació de les polítiques de l’executiu català, amb l’objectiu de reforçar el diàleg social a Catalunya.