Mercat de Mercats 2021 mercat municipal BCN
Els paradistes municipals de Barcelona ofereixen els seus productes a Mercat de Mercats.

Torna el Mercat de Mercats, que es trasllada a Glòries

Després de dos anys d’absència a causa de la covid-19, el mercats municipals de Barcelona tornen a celebrar la seva festa de producte i gastronomia, el Mercat de Mercats. Enguany tindrà lloc aquest cap de setmana del 22 al 24 d'octubre, amb la sostenibilitat, el reaprofitament alimentari i els productes de proximitat com a eixos centrals.

Els mercats municipals de Barcelona tornaran a anar de festa aquest proper cap de setmana amb la trobada Mercat de Mercats, una cita per acostar-se a la ciutadania i posar en valor el seu paper com a proveïdors del producte fresc de qualitat, sostenible i de proximitat, vinculat a l’alimentació saludable i a la dieta mediterrània.

Després de dos anys d’absència a causa de la covid-19, la festa tindrà lloc del 22 al 24 d’octubre, amb un seguit d’activitats, que coincidiran amb el programa d’activitats de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Com a novetat, la fira es trasllada de la Plaça de la Catedral a la Plaça de les Glòries Catalanes, al costat del Disseny Hub, on parades representatives dels diferents mercats de la ciutat oferiran els seus millors productes frescos, des de fruites i verdures, llegums, especialitats, xarcuteria, bacallà, olives fins a la pesca salada, peixos i carns. En aquest últim cas, el Gremi de la Carn per tal de facilitar la venda i el consum habilitarà un punt amb barbacoes preparades per cuinar la carn al moment i, el diumenge 24 a les 19:30 hores, impartirà la xerrada Carn i Salut.

També hi haurà espai per als mercats no alimentaris, amb estands on donaran a conèixer les seves especialitats i amb la prevista participació del Mercat de la Concepció, amb Flors Navarro; el Mercat Encants i la Barcelona Fira Bellcaire.

Pel que fa a la gastronomia, es podrà gaudir de les creacions de xefs de la ciutat a l’espai gastronòmic, comprar elaboracions de productors del país, i compartir coneixements amb experts del producte, gastronomia, salut i sostenibilitat alimentària a l’espai de l’Aula. Amb la col·laboració dels restaurants de la ciutat, als estands es podrà fer un tast de tapes, una a 3 euros i una altra a 5 euros. També hi haurà l’opció de comprar dos tipus de menús —a 10 euros—, que es podran adquirir a la barra de begudes.

La fira es trasllada enguany a la Plaça de les Glòries Catalanes, al costat del Disseny Hub

Els vins del territori també estaran representats al Celler de Vins on es podran tastar les millors D.O. del país. Tots tenen un tret en comú: una aproximació al món de la gastronomia alineada amb el concepte base d’aquesta edició, l’alimentació sostenible.

mercat de mercats 2021 mercats municipals
El producte fresc i de proximitat, a l’abast de la ciutadania.

Tallers, xerrades i ‘showcooking’

Mercat de Mercats 2021, una trobada organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, Mercats de Barcelona i Van Van, comptarà amb un seguit de tallers, xerrades i showcookings —amb el xef Rafuel o Chloe Sucreé— dirigits a tots els públics. Des de la presentació del llibre Temps de Mercat, escrit per la Carme Gasull i editat per l’IMMB i els Serveis Editorials de l’Ajuntament,  fins a la xerrada de l’associació Espigoladors que abordarà els conceptes de pèrdua i malbaratament alimentari i exposarà idees pràctiques per incorporar al nostre dia a dia fórmules concretes per fer una cuina d’aprofitament i de temporada.

Hi haurà temps per al debat amb un seguit de taules rodones. Entre elles, Vins naturals i agricultura biodinàmica amb Rubén Parera i Òscar Navas; o Gastronomia asiàtica amb productes locals, amb Humbert i MA! Condiments.

Com en edicions anteriors, Mercat de Mercats també està pensant per als més petits. Aquest any, els nens i nenes de 0 a 8 anys trobaran tot tipus de jocs i activitats relacionades amb el món del producte i els mercats, i podran cuinar i aprendre a cultivar el seu propi hort urbà.

mercat de mercats 2021 mercats municipals
La gastronomia també té espai a la fira Mercat de Mercats.