La sortida serà a les 8:30 h des de Palau Reial.

Torna la Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana per gaudir dels carrers més icònics de Barcelona

El diumenge 21 de maig es podrà tornar a córrer de punta a punta la ciutat gràcies a la carrera de deu quilòmetres organitzada per la cadena de clubs esportius, que enguany arriba a la seva novena edició

La Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana tornarà el diumenge 21 de maig, assolint la seva novena edició. Així, per un dia, la Diagonal canviarà el trànsit pels corredors i el xivarri pels aplaudiments, convertint-se en un espai perfecte per gaudir de l’esport a la Ciutat Comtal. Els runners participants podran, de la mà d’aquesta convocatòria, gaudir dels carrers més emblemàtics amb tota llibertat de moviment i com mai ho poden fer.

La cursa està oberta a tothom, des de corredors professionals fins a principiants, amb perfils d’edat molt diversos: joves, grans, experts i amateurs. De fet, tant és així que hi haurà sis categories: Júnior, Sènior, Veterans, A, B, C i D. A més, tots els participants rebran una samarreta Asics, ja que és un dels patrocinadors d’enguany.

El director de la Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana, Jordi Soler, destaca que aquesta carrera permet una activitat impagable com és “córrer pels carrers de Barcelona”. “No hi ha res més preuat que poder córrer de punta a punta de la ciutat”, explica, i destaca, a més a més, la possibilitat de fer-ho en baixada.

De fet, aquesta cursa està plantejada al llarg de 10 quilòmetres en un temps màxim d’una hora i mitja, amb un recorregut a través de la mítica avinguda Diagonal de Barcelona de muntanya a mar, amb el punt de sortida a Palau Reial a les 8.30 hores del matí, i el d’arribada al Passeig de Garcia Fària, a la Mar Bella.

Cursa Dir
Poder córrer per la Diagonal sense cotxes és tot un privilegi.

En concret, els corredors iniciaran la cursa per la Diagonal fins al Passeig de Gràcia, per on baixaran per a tòrcer després pel carrer València fins a tornar a tombar a Castillejos. Un cop a l’altura de Bolívia, els corredors vorejaran les Glòries per davant dels Encants i de la Torre Glòries i es reincorporaran a la Diagonal, que recorreran fins al carrer de Josep Pla, ja pràcticament a la línia d’arribada.

“A Clubs DiR ens sentim molt orgullosos d’organitzar aquesta cursa”, destaca Soler, que posa en relleu el fet que es tracta d’una competició oberta a tothom, homologada, sota la reglamentació de la Federació Catalana d’Atletisme.

Així, l’experiència dels usuaris, a banda del fet de poder córrer pels carrers, també consisteix a compartir amb “amics, coneguts, saludats, parella i família un matí d’esport conjunt i col·lectiu”. Per a Soler, aquesta cursa es pot gaudir tant com una experiència divertida, com prendre-s’ho com un repte personal. El públic també pot trobar en aquesta prova esportiva “una manera de començar el diumenge amb energia”, sumada a les experiències durant la Fira del Corredor.

Al seu parer, aquesta cursa “principalment transmet superació personal i fer esport i salut acompanyat per amics, coneguts, familiars i la parella si s’escau”. Malgrat que les dues edicions de la pandèmia es van haver de cancel·lar, per a Soler, es tracta d’una carrera totalment consolidada en la seva novena edició.

L’any passat, Reyes Estévez va proclamar-se campió en la categoria masculina, amb una marca de 30:35. En la femenina, per altra banda, la corredora noruega Oda Hove va aconseguir el premi, gràcies a la seva marca de 35:05.

Aquest any, el dues vegades campió del Rècord Guinness en una marató en cadira de rodes, Èric Domingo, participarà en la Cursa. Ho farà amb la seva mare Sílvia, qui pateix esclerosi múltiple des de fa anys i motiu pel qual l’Èric va començar a participar amb ella en aquestes competicions. A més, l’exatleta professional, campió de diversos europeus en categoria de 1.500, Reyes Estévez, serà cap de cartell.

Una edició farcida de novetats

Pel que fa a les novetats d’enguany, passen per una taula rodona el divendres a la tarda a la Fira del Corredor amb en Reyes Estévez i l’Eric Domingo, la nova samarreta Asics, una bossa del corredor molt completa i el fet de retransmetre la cursa en directe des de les xarxes socials. “També, alguna novetat més pendent de confirmar”, avança Soler.

Aquesta és una cursa homologada i cronometrada per l’empresa Championchip. Enguany gaudirà de dos avituallaments: al quilòmetre cinc i a l’arribada, així com d’assistència mèdica.

Cursa Diagonal Dir
Els corredors han d’arribar a la meta amb un temps màxim d’una hora i mitja.

L’any passat, tot i haver suspès durant dos anys seguits la cursa a causa de la pandèmia, la 8a edició va ser molt especial, ja que es palpava a l’ambient les ganes de tornar a trepitjar la ciutat de punta a punta pels més de 7.500 esportistes inscrits, travessant l’Avinguda Diagonal.

Cursa Kids

Paral·lelament, DiR organitza també la Cursa Kids, el dia 20 de maig, en una festa esportiva per a tota la família, que tindrà lloc al voltant del Parc Piscines i Esports, al costat de Diagonal DiR. Enguany, a la Cursa kids es fa un donatiu a l’entitat Special Olympics inclòs en la inscripció i optatiu a la cursa 10k.

Aquesta celebració tindrà diverses categories en funció dels participants: Pares i fills (grup minis 2), on correran pares i fills nascuts entre el 2021 i el 2022; Pares i fills (grup minis 1), amb pares i fills nascuts entre el 2019 i el 2021; Prebenjamins, infants nascuts entre el 2016 i 2018; Benjamins; entre el 2014 i 2015; Alevins, entre el 2012 i 2013 i Infantils, entre el 2010 i 2011.

Cadascuna d’aquestes categories iniciarà el recorregut a una hora diferent (en concret des de les 10.30 hores fins a les 12.10 hores). De la mateixa manera, cal destacar que la distància de la cursa també diferirà en funció de la categoria: per a les categories Pares i Fills, PreBenjamí i Benjamí, la distància serà de 400 metres (que equival a una volta al circuit); per a la categoria Aleví seran 800 metres (dues voltes), mentre que els Infantils faran quatre voltes al circuit.