TheNBP Factory

Transforma el teu cotxe en un vehicle connectat

El nou servei Movistar Car proporciona una xarxa wifi al vehicle, genera trucades automàtiques en cas d’emergència, realitza diagnosi i localització, a més de comunicar ofertes associades a la conducció. Movistar Car consta d'un petit dispositiu, la instal·lació pot realitzar el propi conductor, i una aplicació al mòbil per gestionar els serveis associats.

[dropcap letter=”T”]

elefónica ha llançat el web  de reserves de Movistar Car, un nou servei que connecta el cotxe per fer-lo més segur i intel·ligent a través d’un dispositiu que col·loca el propi conductor de forma senzilla i d’una aplicació que el gestiona. El servei, amb un preu d’alta de 20 euros, es comercialitzarà a partir de febrer de 2019 per tres euros al mes (IVA inclòs) i estarà disponible per als cotxes de gasolina fabricats a partir de l’any 2004 i del 2005 per als cotxes amb combustible dièsel.

Movistar Car compta amb les següents funcionalitats:

  • Connectivitat: genera una xarxa wifi exclusiva per al cotxe –amb 3 GB al mes– podent-se connectar fins a cinc dispositius simultàniament per a navegar sense consumir dades de la tarifa mòbil del client.
  • Seguretat: si el cotxe rep un impacte, Movistar Car envia automàticament una crida a una plataforma que inicia el protocol d’assistència, incloent la gestió del servei d’emergències 112 en cas de necessitat.
  • Diagnosi: facilita al conductor el manteniment del cotxe al rebre avisos de possibles avaries, a més de poder programar recordatoris, com per a la ITV o les revisions.
  • Localització: permet configurar alertes per estar informat del moviment del vehicle, ubicació o accedir a l’històric de viatges. A més a més, el conductor podrà dirigir-se als destins que seleccioni o tingui emmagatzemats com a favorits a través del navegador inclòs en l’aplicació.
  • Estalvi: facilita al conductor, a través d’acords amb tercers, ofertes exclusives en combustible, tallers, assegurances i més avantatges associades al cotxe i els seus desplaçaments.

La tendència a connectar els cotxes és una de les àrees de major creixement en el denominat Internet de les Coses –IoT, de l’anglès Internet of Things–. A l’informe Things Matter, el cotxe connectat destaca com un dels espais més rellevants dins de la vida connectada de les persones.

Amb el servei Movistar Car, Telefónica  amplia la seva experiència en IoT –ja connecta més d’un milió de vehicles a tot el món– a la seva oferta de serveis per a persones. D’aquesta manera, qualsevol automòbil  (de gasolina fabricat a partir de l’any 2004, o dièsel, si és de després de 2005) pot ser un cotxe connectat, amb funcionalitats que fan de l’experiència de conducció més segura, digital i eficient, al mateix nivell dels últims models de gamma alta.