TravelPerk oficinas 22 Barcelona
L'accés a les noves oficines de TravelPerk es realitza per la cafeteria The Platform.

TravelPerk estrena seu corporativa al districte 22@

El fundador de la companyia, Avi Meir, destaca que "la necessitat de l'ésser humà d'interactuar en persona no desapareixerà mai", per la qual cosa justifica la necessitat de disposar d'un gran espai físic adaptat a les diferents necessitats dels seus empleats

“Obrirem una nova seu a Barcelona amb la missió de connectar els membres de la nostra comunitat d’una manera agradable i sostenible”. Així va anunciar el mes de juny passat el cofundador i conseller delegat de TravelPerk, Avi Meir, la intenció de la companyia de traslladar-se a un nou edifici que permetés afrontar el seu creixement i millorar els espais de treball dels seus empleats. Nou mesos després, el trasllat ja és una realitat: TravelPerk acaba d’estrenar una nova seu corporativa de 9.400 metres quadrats al cor del districte 22@, al número 160 del carrer Almogàvers.

La nova seu europea de l’agència online de viatges de negocis es troba en un edifici que ha estat promogut per Conren Tramway i que es distribueix en cinc plantes sobre rasant. La planta baixa i la planta soterrània tenen l’objectiu de “fomentar la innovació, promocionar el treball híbrid a través de la tecnologia, integrar els valors de sostenibilitat i benestar i cultivar connexions a la vida real entre els treballadors”, explica la consultora internacional JLL, que ha estat l’encarregada del disseny de les noves instal·lacions.

Una de les curiositats és que l’accés a l’edifici es realitza a través d’una cafeteria, The Platform, que dóna la benvinguda a l’oficina a empleats i visitants. El recorregut, explica JLL, continua per un gran bistró, un espai flexible que es pot transformar per adaptar-se a diferents fins i activitats. A la planta baixa també hi ha el lounge, una zona de connexió visible des de l’exterior que actua de punt de trobada per als empleats de l’edifici. “Aquest lounge evoca els vestíbuls dels aeroports; un lloc que motiva a treballar de manera informal i col·laborativa. Volíem crear un espai per a la socialització, on tothom hi volgués ser”, ha destacat Miguel Fernández, director de Tétris a Espanya, la filial de JLL especialitzada en disseny i construcció d’espais de treball. Finalment, a la planta soterrània hi ha un espai de coworking que ofereix una alternativa als llocs de treball quotidians de la resta de plantes.

nueva sede Travelperk 22@
Una de les àrees de treball de la nova seu de TravelPerk.

Fundada el 2015 en un pis del Raval per tres extreballadors de Booking, la seu corporativa de TravelPerk ha tingut diverses ubicacions, sempre a Barcelona, ciutat on es va crear la companyia, especialitzada en la gestió de viatges corporatius. Després d’experimentar un fort creixement els últims anys, al començament del 2022, l’empresa es va convertir en el tercer unicorn barceloní —una condició que ja havien aconseguit Glovo i Wallbox– en tancar una nova ronda de finançament que va elevar la seva valoració a més de 1.100 milions d’euros.

“Encara que el món hagi deixat enrere formes de treballar anteriors a la pandèmia, la necessitat de l’ésser humà d’interactuar en persona no desapareixerà mai. Per això invertim en la creació d’un gran espai físic per als nostres empleats: volíem oferir-los un lloc que pogués adaptar-se a tots els estils de treball i que, alhora, fomentés la interacció en persona”, explica Avi Meir.

En la mateixa línia, JLL, considera que la nova seu suposa “una fita que marca una nova etapa per a TravelPerk davant la necessitat de desenvolupar una sòlida cultura corporativa a través dels seus espais de treball, després del ràpid creixement experimentat per la companyia als darrers anys”.

A mitjan de 2022, l’empresa comptava amb una plantilla de més de 600 col·laboradors —400 dels quals treballen a Barcelona— i oficines al Regne Unit, Alemanya i els Estats Units.

nueva sede Travelperk 22@
La terrassa ubicada a la planta superior de l’edifici.