Propietarios  galería Guntrian
Anthony Sam, Tri Heinrich i Gunter Heinrich, artífexs de Guntrian.

Tres canadencs enamorats de Barcelona obren la galeria Guntrian

Estrenen un espai expositiu al carrer Muntaner que arrenca amb una mostra de pintures i cartells que es van encarregar amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992

Heinrich Gunter, Tri Heinrich i Sam Anthony són tres col·leccionistes i galeristes canadencs que han decidit obrir a Barcelona la galeria Guntrian, al carrer Muntaner, al costat de l’Avinguda Diagonal i al Passatge de Lluís Pellicer. Després de gestionar amb èxit durant 28 anys una galeria a la ciutat de Victòria (Vancouver), els fundadors de Guntrian aposten ara per desenvolupar un nou projecte artístic a la capital catalana basat en l’exposició d’obres gràfiques d’artistes nacionals i internacionals.

Els tres canadencs coneixien la ciutat des de fa anys, ja que havien vingut de vacances nombroses vegades. Així, l’última vegada que van arribar a Barcelona, ​​van decidir no deixar-la anar i adherir-s’hi de manera més íntima i especial. “Es tracta d’un projecte que constitueix un gir transcendental a les nostres vides i que va néixer de la decisió de convertir la capital catalana en la nostra nova llar, després d’una quinzena de vacances aquí”, expliquen els propis fundadors.

Els tres socis han inaugurat Guntrian amb l’objectiu de compartir el seu amor cap a l’art, amb una sensibilitat i coneixements forjats al llarg de tota una vida al servei de col·leccionistes locals i forans i del públic en general al Canadà. La seva nova galeria neix amb la vocació de “convertir-se en l’epicentre de l’obra gràfica del segle XX al cor modernista de l’Eixample barceloní” i amb la voluntat de formar part activa del teixit cultural i artístic de la ciutat.

Algunes de les peces que formen part de la mostra inaugural de la Galeria Guntrian, amb un bronze de l’escultora Dr. Gindi.

La mostra inaugural compta amb vint-i-cinc peces —pintures, litografies, cartells i alguna escultura i peça de disseny— que van ser encarregades per a la celebració dels Jocs Olímpics de 1992 i obra d’alguns dels noms internacionals més rellevants del panorama artístic del segle XX. “Pensem que, començar amb una exposició que commemori el trentè aniversari de les olimpíades de Barcelona, ​​és una molt bona manera de començar i relacionar-nos amb la ciutat i els barcelonins”, explica Gunter Heinrich.

Així, Guntrian ofereix als visitants l’oportunitat de conèixer obres inigualables signades per artistes com Joan Miró i Antoni Tàpies en contrast amb peces d’altres figures nacionals com Pablo Picasso o Eduardo Chillida en un espai dotat de gran lluminositat i elegància i caracteritzat per un sostre alt de volta catalana. A més, la mostra inaugural tampoc s’oblida de l’essència dels grans artistes internacionals, com Alexander Calder, Donald Sultan, l’artista pop nord-americà Robert Indiana o l’escultora d’origen germano-egipci Dr. Gindi, que exposa un dels seus bronzes.

“El protagonista de l’art visual és sempre l’espectador”, destaquen els artífexs de la nova galeria, que obrirà de dimarts a dissabte d’onze del matí a vuit del vespre. En la seva anterior etapa a Victòria comptaven amb una barreja eclèctica d’artistes canadencs, entre els quals hi havia Jean Paul Riopelle, David Blackwood, Mary Pratt, Molly Lamb Bobak, Joe Fafard, Jack Shadbolt, Tony Onley, entre molts altres, a més de figures com David Milne o Emily Carr. Ara, el seu projecte abraça la internacionalitat comptant amb els representants alemanys, italians i francesos més grans de l’art visual contemporani.

En definitiva, una història sensacional: tres canadencs amb ànima barcelonina que donen llum a la galeria Guntrian, que neix literalment per amor a l’art. “L’objectiu del nostre projecte és que la gent ho gaudeixi”, conclou Gunter.

Al fons, un quadre de Donald Sultan (Reds and Blacks), i al centre una obra d’Antoni Tàpies.