James Costos va ser ambaixador dels Estats Units a Espanya entre 2013 i 2017.

Un exambaixador per al consell d’administració de Grifols

El grup català líder en hemoderivats ha fitxat James Costos, exambaixador dels Estats Units a Espanya, com a nou conseller independent.

[dropcap letter=”G”]

rifols capta talent per acompanyar el seu imparable procés de creixement internacional. La companyia amb seu a Sant Cugat de Vallès (Barcelona) incorporarà a James Costos al seu consell d’administració com a vocal independent en substitució de Luis Izasi, que va ser president i director general de Morgan Stanley a Espanya fins al passat mes de febrer.

Nascut el 1963, Costos és un diplomàtic nord-americà que va ser l’ambaixador dels Estats Units a Espanya entre 2013 i 2017, després de ser nomenat pel president Barack Obama. Estats Units és el mercat més estratègic de Grifols i el país en el qual centra el gruix de les seves inversions i adquisicions.

Abans de la seva etapa com a ambaixador, James Costos havia estat alt executiu d’empreses vinculades al sector de l’entreteniment i moda, com HBO i Tod ‘s.

Tot i que ja fa tres anys que va deixar l’ambaixada americana a Madrid, Costos, que ara resideix a Califòrnia, no ha perdut els seus vincles amb Espanya. De fet, a l’abril va ser nomenat president de Secuoya Studios, filial de cinema i televisió de el grup madrileny de producció audiovisual Secuoya. La seva missió és obrir la nova seu de el grup a Los Angeles (EUA), per enfortir el desenvolupament internacional i potenciar les produccions nord-americanes a Espanya. Secuoya, de fet, ja ha estat escollida per Netflix per establir el seu primer centre de producció a Europa.

Víctor Grifols, president de Grifols.

El nomenament de Costos com a conseller independent del grup farmacèutic català ha de ser ratificat durant la junta general d’accionistes que Grifols ha convocat per al proper 9 d’octubre. Es tracta de la junta general ordinària que es va posposar com a conseqüència de la pandèmia i en què s’han d’aprovar els comptes anuals de l’exercici de 2019.

 

Tags from the story