Veritas Intercontinental
Treballadora analitzant mostres al nou laboratori, situat al 22@. ©Veritas Intercontinental

L’empresa de genòmica Veritas ubica a Barcelona el seu laboratori internacional

Després d’invertir més de quatre milions d’euros, la companyia de medicina genòmica preventiva analitzarà totes les mostres que recull en els 30 països on opera des de les seves noves instal·lacions a la capital catalana, amb una capacitat de processar-ne fins a 100.000 per any

La medicina genòmica analitza el mapa genètic d’un pacient per predir quines malalties pot desenvolupar amb el pas del temps, amb la voluntat de prevenir-les amb tractaments que puguin reduir la seva incidència. La companyia madrilenya Veritas Intercontinental està especialitzada a fer aquest tipus d’anàlisi, basant-se en mostres de sang o saliva. A partir d’ara, les analitzarà des del seu nou laboratori a Barcelona, el primer que té a Espanya i que permetrà donar servei als 30 països on està present. Fins ara, col·laborava amb els principals grups hospitalaris d’Europa i Amèrica Llatina.

Les noves instal·lacions de Veritas Intercontinental a la capital catalana han suposat una inversió de més de quatre milions d’euros, explica el seu conseller delegat, Javier de Echevarría. De moment, hi treballen una desena d’empleats, però esperen arribar a duplicar la xifra durant aquest any.

“Des del primer moment teníem molt clar que el laboratori el muntaríem a Barcelona”, remarca De Echevarría. Aquesta decisió se sustenta en dues raons: el director tècnic de l’empresa, el doctor Vincenzo Cirigliano, viu a Barcelona i és qui el dirigirà, i la ciutat oferia una major capacitat per contractar personal preparat. “Hem creat un equip de professionals altament qualificat i amb una llarga trajectòria en la introducció de noves tecnologies en la rutina clínica segons els estàndards més estrictes de gestió de la qualitat”, exposa Cirigliano.

La superfície total del nou laboratori, ubicat al 22@, se situa al voltant dels 500 metres quadrats. L’empresa espera processar més de 20.000 mostres durant aquest 2021, però De Echevarría assegura que tenen capacitat per créixer i preveuen poder arribar a superar les 100.000 mostres anuals.

Objectiu: democratitzar la medicina de precisió

Per a Cirigliano, la inauguració del primer laboratori consolida i reforça el projecte de Veritas Intercontinental. “Indubtablement ara ja tenim les eines per democratitzar la medicina de precisió i és el moment de convertir-nos en un referent europeu canviant la manera en què s’afronta la cura de la salut de les persones”, afegeix.

Creada el 2018, l’empresa està especialitzada a seqüenciar l’ADN de persones sanes, que volen curar-se en salut sabent quines són les malalties que tenen més predisposició de desenvolupar, com càncers o patologies cardiovasculars. També ofereix serveis a embarassades, analitzant l’ADN dels bebès, per veure si estan bé.

La seva seu central està a Madrid, però té oficines a diferents països del món. Europa, Amèrica Llatina, Orient Mitjà i el Japó són els seus principals mercats. La seva plantilla global està formada per 70 treballadors. La companyia va fer una ronda inicial de 25 milions d’euros i ha comptat amb el suport de fons com Charme Capital Partners i Amadeus Ventures.

Veritas Intercontinental va estar inicialment vinculada amb Veritas Genetics, una empresa estatunidenca fundada l’any 2014 pel doctor George Church, pioner en la seqüenciació de l’ADN, que va ser la primera a oferir una seqüenciació del genoma complet a un preu assequible. L’any 2018 neix Veritas Intercontinental a Madrid per ocupar-se de l’expansió del negoci a Europa, Amèrica Llatina i Orient Mitjà.

Veritas Intercontinental
Noves instal·lacions al 22@. © Veritas Intercontinental