El dúplex de la planta 20 de la torre Mandarin Oriental té gairebé 600 m².

Viure al cim del Passeig de Gràcia: una disputada inversió de 40 milions

La promotora KKH culmina la transformació de l'antiga torre Deutsche Bank en el complex residencial de luxe Mandarin Oriental Residences Barcelona, al que ha destinat 160 milions d'euros. Ja s'han venut la meitat dels pisos i començaran a entregar-se les claus aquest mes de juliol, amb la previsió que els primers propietaris ja s'instal·lin al setembre.

El Passeig de Gràcia de Barcelona es prepara per acollir nous veïns al número 111. En qüestió de dies, es preveu que el grup immobiliari KKH Property Investors obtingui els permisos finals per començar a escripturar i lliurar les claus dels pisos que ja ha venut en el complex residencial de luxe que ha construït a la torre que al seu dia va albergar les oficines de Deutsche Bank i del bufet Cuatrecasas, a la confluència del passeig amb l’Avinguda Diagonal. El projecte inicialment preveia transformar l’edifici en un hotel de luxe de la cadena Four Seasons, però el canvi de color a l’ajuntament va impedir materialitzar aquesta iniciativa i es va apostar per edificar els habitatges més exclusius de la ciutat, amb unes vistes úniques i oferint als propietaris els mateixos serveis que si visquessin en un hotel. El preu mitjà del metre quadrat supera els 30.000 euros.

Mandarin Oriental Residences KKH Paseo de Gràcia salón
El saló d’un dels apartaments, amb espectaculars vistes a la Sagrada Família i a tot el litoral de Barcelona.

Les obres de la torre, de 20 plantes, van culminar fa un parell de mesos i han suposat una inversió de 160 milions d’euros. S’ha seguit un projecte dissenyat per l’arquitecte Carles Ferrater, mentre que de l’interiorisme se n’ha encarregat l’estudi londinenc Muza Lab. En total, on abans hi havia oficines s’han construït 34 habitatges: el més barat –amb una habitació i 120 m² — costa 2,3 milions d’euros i el més car ––el dúplex de gairebé 600 metres quadrats que corona l’edifici— acaba de sortir al mercat per un import mínim de 40 milions d’euros, fet que el converteix al pis en el més car de Barcelona i possiblement també d’Espanya.

Més de la meitat de la promoció, batejada com a Mandarin Oriental Residences Barcelona, ​​ja s’ha venut sobre plànol. Ara que la torre ja es pot visitar en haver finalitzat les obres, es preveu que els pisos que queden es venguin de pressa gràcies a l’efecte wow que provoquen: és molt difícil no quedar impressionat amb la lluminositat i les espectaculars vistes de la ciutat que ofereix l’edifici, amb postals úniques del Passeig de Gràcia amb el mar de fons, l’skyline de la Diagonal i especialment de la Sagrada Família, que sembla que estigui a només uns metres dels immensos finestrals de cadascun dels habitatges. La previsió és penjar el cartell de tot venut a finals d’any i que els primers veïns s’instal·lin al complex a partir del setembre.

I qui viurà a la torre? Entre els primers propietaris, explica KKH, hi figuren empresaris i algun esportista d’elit. La meitat són compradors estrangers, fonamentalment europeus, americans i de l’Orient Mitjà. També ha comprat algun asiàtic, però menys. Ara com ara, no hi ha cap veí de nacionalitat russa. L’altra meitat són compradors nacionals, persones amb arrelament a Barcelona, ​​però que en alguns casos viuen a l’estranger. Pot ser que algú hagi comprat l’habitatge purament com a una inversió, és a dir, per llogar-lo posteriorment, però no és el perfil que més abunda. Hi ha també qui s’ha quedat més d’un pis. “La majoria dels habitatges s’utilitzaran com a primera, segona o tercera residència dels propietaris; tots estan molt il·lusionats amb la compra“, assegura Josep Maria Farré, president i fundador de KKH.

L’empresari immobiliari, que abans de crear KKH havia estat el primer executiu de Renta Corporación, va comprar l’antiga Torre Deutsche Bank a les famílies andorranes del sector bancari Reig, Ribas i Cerqueda el 2014 per uns 90 milions. La seva idea original era edificar un hotel, projecte que havia treballat en sintonia amb l’equip de l’anterior alcalde Xavier Trias, que veia amb bons ulls que aterrés a la ciutat una marca hotelera de màxim prestigi internacional com Four Seasons. L’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia va obligar a enterrar el projecte hoteler i Four Seasons va acabar invertint al complex Canalejas de Madrid.

Mandarin Oriental Residences KKH Paseo de Gràcia piscina
La piscina d’ús exclusiu per als propietaris es troba en una terrassa situada a sobre de la Casa Seat. ©TheNBP

Descartat l’hotel, KKH va apostar per dividir en dos un edifici que s’havia construït el 1961 i que tenia forma de L, ja que a més de la torre de 20 plantes, l’antic Deutsche Bank tenia un podi a la confluència amb Diagonal, que és on hi havia la sucursal del banc. Aquest edifici més baix es va separar de la torre i es va convertir en un immoble comercial que, des de fa dos anys, acull la flamant Casa Seat, per on ja han passat més de 200.000 visitants. KKH va vendre aquesta macrobotiga a Nortia, l’hòlding inversor de Manuel Lao, expropietari de Cirsa, que és qui cobra el lloguer que paga Seat. El grup promotor, però, es va reservar el dret d’ús de la terrassa amb piscina que hi ha a sobre de la Casa Seat i que serà de gaudi exclusiu per als veïns de la torre d’habitatges, que podran accedir a un espai privilegiat al centre de la ciutat per una passarel·la suspesa sobre el passatge que s’ha creat en separar els dos edificis.

Aquest nou passatge que ha guanyat la ciutat uneix la zona de Jardinets de Gràcia amb el carrer Riera de Sant Miquel i és on hi ha la porta principal del complex Mandarin Oriental Residences. Per embellir aquest corredor –que de nit estarà tancat– s’han cobert les parets amb una escultura vertical obra de l’artista Miquel Planas.

El nou passatge ha estat decorat amb una escultura vertical de Miquel Planas. ©TheNBP

Cadascuna de les 20 plantes de la torre d’habitatges de luxe té 500 m², és a dir, el complex suma 10.000 m². S’han construït pisos d’entre una i quatre habitacions, amb superfícies que oscil·len entre els 120 m² i els 580 m². Així, hi ha plantes on només hi ha un habitatge –en els pisos 17, 18, 19 i 20– i altres en què n’hi ha dos o tres. De mitjana, el preu de venda supera els 30.000 euros el m², encara que als apartaments més alts arriben als 40.000 i als 45.000 euros m². Per al dúplex de la planta 20, la promotora “escolta únicament ofertes a partir dels 40 milions”, explica el propietari de KKH, que assegura haver rebut ja diverses ofertes, per la qual cosa es preveu una transacció renyida.

“Passeig de Gràcia 111 és una torre exempta situada en una ubicació immillorable, sense cap edifici similar al voltant que el pugui eclipsar, cosa que situa aquests habitatges al nivell més alt d’Europa al segment residencial. És realment un altre nivell, també per la qualitat del disseny, els materials i l’execució, per això el preu de comercialització és molt superior al de mercat, perquè no hi ha alternatives”, argumenta Farré.

Barcelona Diagonal Paseo de Gracia
Les vistes impressionants de Barcelona que es veuen des d’un dels balcons de l’edifici. ©TheNBP

Aviat sortirà també al mercat el local comercial situat a la planta baixa de l’edifici i que disposa d’una superfície de 450 m². El fundador de KKH mostra una gran satisfacció per haver aconseguit culminar amb èxit aquest projecte, que tot i que s’ha demorat més del previst, generarà uns ingressos per vendes que superaran àmpliament la inversió de 160 milions executada, xifra que inclou la compra de l’edifici, la construcció de la Casa Seat, la transformació de la torre en habitatges i els costos financers.

Josep Maria Farré: “hi ha moltes ganes d’invertir a Barcelona, ​​la ciutat continua sent molt potent”

Segons l’empresari, la promoció “marcarà l’import més alt d’Espanya” en el preu per metre quadrat i preveu que estigui totalment venuda a finals del 2022. Assegura que no els ha perjudicat la complexitat del context internacional i la incertesa econòmica creixent: “hi ha moltes ganes d’invertir a Barcelona, ​​la ciutat continua sent molt potent; hem rebut peticions de centenars de compradors interessats. El mercat no està parat, hi ha molt apetit”. En aquest sentit, Farré reitera que Passeig de Gràcia 111 “és un projecte únic, irrepetible i petit” que suposa “una inversió altament defensiva a mitjà i llarg termini” per a qualsevol comprador. “És un producte especial… ningú s’ha fet enrere per la guerra d’Ucraïna o altres circumstàncies”, subratlla.

Mandarin Oriental Residences KKH Paseo de Gràcia
Situada al número 111 del Passeig de Gràcia, la torre té 20 plantes i 34 habitatges.

La cadena hotelera internacional Mandarin Oriental es va adjudicar la gestió del complex residencial i, un cop KKH hagi venut tots els pisos, treballarà per a la comunitat de propietaris perquè “tots sentin que viuen en un hotel de cinc estrelles”, explica el promotor. Així, Mandarin Oriental destinarà un equip de 25 persones que de forma permanent treballaran a l’edifici, ocupant-se literalment de tot: seguretat, consergeria, neteja, manteniment, jardineria, paqueteria… i tot el ventall de serveis extres que els llogaters puguin sol·licitar, des de guarderia a cura de mascotes, personal shopper, organització d’esdeveniments, xef privat, massatgista, floristeria i anar a la  compra i omplir la nevera de forma previa a l’arribada dels propietaris.

Mandarin Oriental Residences KKH Paseo de Gràcia dormitorio
Un dels dormitoris, amb interiorisme de l’estudi londinenc Muza Lab.

L’equip de Mandarin també gestionarà l’àrea de terrassa i piscina i tota la planta 6, on no hi ha apartaments, sinó els espais comunitaris per als propietaris. Destaca un gran saló biblioteca, un parell de sales de reunions, un gimnàs, vestuaris amb sauna i una àrea amb cabines per rebre massatges i tractaments de bellesa. Els compradors tenen a més accés privilegiat a tots els hotels Mandarin Oriental del món i, en especial, poden gaudir del Mandarin Barcelona, ubicat també al Passeig de Gràcia.

Mandarin Oriental Residences KKH Paseo de Gràcia piscina
La terrassa comunitària està connectada per un pont amb la planta 6 de la torre, on també hi ha el gimnàs. ©TheNBP
Tags from the story